Poate ca nu intotdeauna te trezesti binedispus cand vine vorba de a petrece o noua zi la munca. Si poate ca nu se intampla mereu sa lucrezi cu spor in special cand crezi ca ai toate motivele din lume sa nu te simti implinit pe plan profesional: nu iti place ceea ce faci, ai alte asteptari, muncesti numai pentru beneficiile materiale sau esti stresat ca nu poti face fata provocarilor.

Oricare ar fi motivele pentru care te-ai obisnuit sa privesti cu tragere de inima momentul in care te duci la serviciu, nu faci decat sa te complaci intr-o stare de nemultumire care iti da peste cap atat viata personala cat si cariera. Poate ca nu jobul tau este problema ci modul in care percepi tu experientele prin care treci.

Invata sa fii recunoscator

Probabil ca te-ai saturat sa tot auzi cuvintele: “gandeste pozitiv!”. Cum inveti de fapt sa iti controlezi gandurile? Greu de spus, insa poti incepe prin a-ti face un obicei din a-ti aminti constant lucrurile bune pe care ti le ofera jobul tau si de ce anume esti recunoscator pentru ele. Ia in considerare chiar si cele mai mici motive pentru care ar trebui sa te bucuri de cariera ta.

Repeta-ti afirmatii pozitive

Cultivarea emotiilor pozitive este strans legata de mesajele pe care le primesti si pe care le transmiti atat celor din jurul tau cat si creierului tau, conform Entrepreneur.com. Ca sa faci asta trebuie sa te folosesti de puterea subconstientului tau.

Tot repetand anumite afirmatii ajungi in punctul in care chiar vei crede in ele. “Ma pot descurca in orice situatie”, “pot sa-mi ating obiectivele” sunt doar cateva dintre frazele prin care iti poti educa modul de gandire.

Priveste obiectiv situatia

Faptul ca te detasezi de problemele pe care le intampini la munca reprezinta un mod bun de a-ti sabota gandurile negative. Da-ti seama daca intr-adevar este eronat modul in care ai interpretat o experienta.

Esti sigur ca seful tau ti-a dat un feedback negativ doar ca sa iti sugereze ca de fapt esti nepriceput si nu ca sa te ajute sa intelegi unde ai gresit pentru ca pe viitor sa stii cum sa abordezi situatia? Incearca sa privesti experienta din cat mai multe perspective.

Seteaza-ti obiective marunte

Indrazneste sa ai visuri mari…dar fii realist si asteapta-te sa nu ti se implineasca prea curand. Ca sa nu fii descurajat in momentul in care scopul tau pare greu de atins, insista pe lucrurile marunte care te pot ajuta in cele din urma sa obtii succesul in cariera la care visezi.

Ofera-ti recompense

Cand stii ca dupa ce vei termina o sarcina grea vei avea parte de o recompensa, esti mai motivat sa te implici si mai mult in munca ta. Recompenseaza-te pentru proiectul tau dificil pentru care ai lucrat saptamani in sir cu o mica excursie in weekend. Conform Fastcompany.com, anticiparea calatoriei iti va da energia de care ai nevoie.

Interactioneaza cu persoanele optimiste

Cu siguranta ca nu toti colegii tai sunt pesimisti, asa ca cel mai bine ar fi sa te apropii cat mai mult de persoanele vesele care iti ridica moralul printr-o simpla conversatie.

Un mediu de lucru este mai productiv in momentul in care le permite angajatilor sa impartaseasca experiente pozitive; angajatii care dezvolta relatii bune in cadrul echipei sunt mai putin stresati deoarece stiu ca se pot baza pe colegii si pe sefii lor pentru ajutor.

Scrie despre ce s-a intamplat

Un studiu realizat de Harvard Business Review a aratat ca persoanele care si-au notat cateva lucruri bune care s-au intamplat la munca in ziua respectiva, a creat o adevarata schimbare in ceea ce priveste atitudinea lor fata de jobul pe care il au.

Sursa foto: hin255, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri