Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a cuprins in programele de formare profesionala organizate aproximativ 43.400 de persoane, cu peste 3.100 mai multe fata de anul 2014. Cursurile sunt finantate din bugetul asigurarilor pentru somaj, precum si din fonduri structurale europene.

Formarea a fost realizata prin intermediul centrelor regionale de formare profesionala a adultilor, centrelor proprii din cadrul agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca, precum si prin intermediul furnizorilor de formare autorizati in conditiile legii.

Cursurile vizeaza initierea, calificarea, recalificarea, perfectionarea si specializarea atat a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, inclusiv someri, cat si a unor categorii de persoane angajate

Din totalul persoanelor cuprinse in astfel de programe, 40.371 au fost someri si 2.086 persoane care nu beneficiaza de gratuitate.

In perioada ianuarie – decembrie 2015 au inceput 2.395 de programe de formare profesionala gratuite, 62,30% dintre acestea fiind programe de calificare sau recalificare si 37,70% programe de initiere, perfectionare si specializare. 1.375 dintre aceste cursuri au avut ca sursa de finantare bugetul asigurarilor pentru somaj, iar 1.020 fondurile structurale europene.

Analizand in functie de varsta participarea somerilor la astfel de cursuri se observa ca cel mai ridicat interes l-au manifestat tinerii sub 25 de ani (33,19%), urmati de persoanele cu varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani (23,11%) si de persoanele peste 45 de ani (23,01%).

Mai mult de jumatate dintre cursanti au avut studii medii (51,76%), 34,41% studii primare si 13,83% studii superioare.

In urma monitorizarii persoanelor care s-au angajat intr-o perioada de cel mult 12 luni de la absolvirea cursului, pana la 31 decembrie 2015 si-au identificat un loc de munca 17.698 de persoane.

Sursa foto: racorn, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri