Managerii romani investesc anual 3-3,5 milioane de euro in programe de Master of Business Administration (MBA) sau Executive MBA, in conditiile in care in medie 200 de persoane absolva anual aceste cursuri, a declarat pentru wall-street.ro profesor Bodo Schlegelmilch, director academic al programului Executive MBA, WU Executive Academy.

„Potrivit estimarilor vorbim de 3 milioane-3,5 milioane de euro investiti anual de managerii romani in urmarea unui program MBA sau EMBA. Pentru ultimii ani, in ceea ce priveste evolutia Executive MBA, am observat o usoara crestere de 5-10%, iar printre argumentele acestei cresteri se numara testarea modelului occidental de lucru si de studiu, precum si oportunitatea de a cunoaste oameni cu experienta internationala”, a explicat profesorul.

El a adaugat ca, tot pe baza estimarilor de piata, media absolventilor ai unui program MBA este de 100-120 de absolventi, iar cea a absolventilor de Executive MBA este de 90-100.

Profesorul arata ca in Romania sunt in jur de 5.000- 5.500 de absolventi cu diplome de MBA si Executive MBA.

WU Executive Academy organizeaza din 2006 in Bucuresti programul de Executive MBA. Programul costa 35.000 de euro si a fost urmat pana in prezent de 230 de persoane.

Absolventii EMBA Bucharest din cadrul WU provin din industrii diverse, precum finante/banci, sanatate, consultanta, IT sau retail, alaturi de mediul public si al organizatiilor non-guvernamentale.

Cel mai predominant domeniu din care provin absolventii nostri este cel al finantelor si asigurarilor (28%), urmat de Retail&FMGC (14%) si IT&telecomunicatii (12%).

1 din 3 absolventi isi plateste singur cursul

Companiile se implica activ in sustinerea financiara a angajatilor care urmeaza un EMBA, prin achitarea integral sau partiala a costurilor, insa multi manageri platesc din buzunarul propriu cursul.

“Din totalul de 230 de absolventi ai programului nostru, 35% au fost sustinuti integral de compania angajatoare, aproximativ 35% au primit finantare partiala din partea angajatorului, iar restul de 30% dintre cursanti si-au achitat singuri taxa, unii dintre ei apeland la credite bancare”, a aratat Bodo Schlegelmilch.

Profesorul a adaugat ca intre cele mai importante beneficiile enumerate de studentii sunt facilitarea interactiuii cu specialisti de top din alte domenii si de multe ori din alte tari si posibilitatea de a studia modele de lucru internationale.

Toate acestea sunt experiente extrem de valoroase pentru fiecare manager, indiferent ca lucreaza intr-o companie mare sau un start-up

Desfasurat in regim part-time, pe parcursul a 14 luni, programul EMBA Bucharest din cadrul WU include 14 module. Acesta are o structura speciala a cursurilor, axata in proportie de peste 80% pe studiile de caz internationale, aplicate pe situatiile actuale ale companiilor.

WU Executive Academy este parte a Vienna University of Economics and Business (WU), cea mai mare universitate de business din Europa. In fiecare an, pana la 750 de studenti absolventi si aproximativ 1.200 de manageri, experti din peste 75 de tari, studiaza in cadrul programelor de Executive MBA. In prezent, programele si rezidentiatele se desfasoara in peste 15 de tari de pe trei continente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri