Managerii recent promovati la locul de munca sunt adesea rasfatatii companiilor in ceea ce priveste investitiile in dezvoltare profesionala, organizatiile investind pana la 3.000 de euro pentru sedinte de coaching destinate acestora, a declarat pentru wall-street.ro Mihaela Reese, coach de manageri si de echipe.

Astfel, dupa ce promoveaza un angajat, companiile investesc sume importante cu scopul de a-l ajuta pe individ sa se integreze si sa se adapteze cat mai repede cu echipa pe care o coordoneaza.

"Oamenii ajung in general la coaching cand sunt promovatii. (...) Sunt companii care investesc si 3.000 de euro pe an pentru un manager doar in coaching, in special atunci cand este promovat si are nevoie de o perioada de suport in tranzitie, cand trebuie sa se integreze repede si sa deruleze procese de lucru impreuna cu echipa, care sa duca la rezultate", a explicat coach-ul Mihaela Reese.

O sedinta de coaching in Romania costa intre 200 de euro si 300 de euro.

Angajatii nu mai vor sa stea pana noaptea la birou

Mihaela Reese a adaugat ca in ultimii ani companiile care contracteaza sedinte de coaching pentru manageri se concentreaza pe programe de eficientizare a activitatii oamenilor.

"Inainte, accentul era pus mai mult in zona de cariera, in timp ce acum oamenii sunt mai preocupati sa fie mai eficienti la lucru, nu neaparat sa plece mai devreme acasa, dar sa nu mai stea pana noaptea la birou. Angajatii vor timp pentru viata lor personala, pentru alte lucruri pe care vor sa le faca, si atunci lucreaza cu un coach pentru a-si eficentiza modul in care lucreaza, in care isi gestioneaza echipe. Ei vor sa descopere cum pot face echipele sa lucreze mai eficient si cum pot sa interactioneze mai eficient cu cei pe care ii coordoneaza", a precizat Reese.

Ea a aratat ca managerii au inca provocari in ceea ce priveste atingerea obiectivelor in afaceri.

"Presiunea atingerii obiectivelor in business in continuare este prezenta, criza ne-a aratat ca intram intr-o alta era, ca nu vom mai fi niciodata cum am fost pana in 2009. Cred ca modul in care oamenii se raporteaza acum la realitatea din business s-a schimbat, adica nu mai iau lucrurile la fel de usor si sunt mai atenti la rezultate decat erau inainte, pentru ca nu mai este la fel de usor sa produci rezultate. Inainte, lucrurile mergeau mai de la sine, eram mai simplu, iar cand lucrurile nu mai merg la fel de simplu, cauti parghii", a mentionat coach-ul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri