Lori Goler, sefa de HR a gigantului Facebook inca din 2008, recomanda tuturor managerilor sa citeasca best-sellerul First, Break All the Rules (Intai, incalca toate regulile), o carte care arata ca cei mai buni manageri nu modeleaza angajatii, ci le ofera oamenilor oportunitatea sa dezvolte ceea ce au demonstrat ca pot face bine.

Cartea "First, Break All the Rules" a fost scrisa de analistii Marcus Buckingham si Curt Coffman pe baza unor studii realizate timp de 25 de ani, care au analizat 80.000 de manageri din 400 de companii, scrie Business Insider. Ei arata ca cele mai performante companii au avut managerii care au incalcat toate regulile.

Cele patru idei pentru un management de succes promovate in carte suna asa:

  • Un manager bun alege un candidat pentru talentul sau…nu dupa experienta, inteligenta sau determinarea de care da dovada;
  • Cand seteaza obiective, un manager bun defineste rezultatele …nu pasi care trebuie facuti;
  • Cand motiveaza un angajat, un manager bun se concentreaza pe puncte forte…nu pe slabiciuni;
  • Cand investeste in dezvoltarea unei persoane, managerul il ajuta sa gaseasca metoda potrivita…nu urmatoarea „treapta pe scara”.

Astfel, cei mai buni manageri nu angajeaza si nu promoveaza cu intentia de a modela angajatii, ci le ofera oportunitatile de a dezvolta acele instrumente pe care ei au demonstrat ca le pot face bine.

Facebook este cea mai mare retea sociala din lume, cu 1,6 miliarde de utilizatori, lansata in urma cu 12 ani pe piata. Compania numara in prezent aproximativ 12.700 de angajati.

Sursa foto: Pop Paul-Catalin, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri