Inspectorii de munca sunt cei care verifica firmele daca respecta legislatia privind angajarea si asigurarea unui loc de munca sigur pentru personal. Iar salariul lor nu este deloc rau, venitul mediu apropiindu-se de 3.500 de lei.

Astfel, in prezent, salariul mediu lunar pentru functia publica de executie de inspector de munca este de 3.477 lei, se arata in datele furnizate de Inspectia Muncii la solicitarea wall-street.ro.

In total, la finalul anului 2015, numarul inspectorilor de munca din Inspectia Muncii, aparat central si inspectorate teritoriale de munca, era de 1.464 persoane.

Cum poti sa devii inspector in cadrul Inspectiei Muncii

Pentru a ocupa functia de inspector de munca ai nevoie de studii de licenta, vechime in munca si cunostinte de operare computer.

De exemplu, intr-un anunt pentru ocuparea postului de inspector de munca, clasa I, se solicita urmatoarele:
- studii universitare de licenta absolvite cu diploma, respectiv studii superioare de lunga durata absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, stiinte juridice, stiinte economice sau in specializarile: sociologie, psihologie, medicina, administratie publica si stiinte politice;
- vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice minimum 5 ani;
- cunostinte de operare PC;
- nivel de baza sau perfectionari/specializari dovedite prin detinerea unui certificat/atestat ECDL start.

Sursa foto: Monkey Business Images, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri