Desi se poate observa o revenire pe piata muncii, se pare ca totusi criza economica inca mai creeaza probleme departamentelor de resurse umane. Conform Boomers and Retirement: Separating the Prepared from the Unprepared, un studiu realizat de compania TD Ameritrade, celor din generatia Baby Boomers* le lipseste o jumatate de milion de dolari SUA in fondurile de economii de pensii, ceea ce ii determina pe multi sa ramana in campul muncii cu mult peste varsta de 65 de ani. Un sondaj al Associated Press arata ca una din patru persoane din generatia Baby Boomers declara ca nu s-ar pensiona niciodata.

Prinsi intre Baby Boomers si generatia Y

Pensionarea cu intarziere a celor din generatia Baby Boomers are drept consecinta faptul ca ei vor continua sa ocupe multe dintre pozitiile de top si middle management si ca vor lasa Generatia X* undeva la mijloc intre aceste pozitii aflate mai jos pe scara ierarhica, ocupate acum de cei mai talentati membri ai Generatiei Y*. Un sondaj la nivel global privind nivelul de salarizare indica faptul ca aproximativ 20% dintre salariatii din Generatia X sunt manageri, in timp ce 21% dintre ei sunt din generatia Baby Boomers. Totusi, doar 12% dintre cei din Generatia Y detineau roluri de conducere in 2013, in scadere de la 15% in 2012, conform Revistei CARIERE

Exista mai bine de 80 de milioane de persoane din Generatia Y in Statele Unite ale Americii, cu aproximativ un milion mai mult decat cei din generatia Baby Boomers. Expertii preconizeaza ca cei nascuti intre anii ’80 si inceputul anilor 2000 vor constitui mai bine de 40% din forta de munca pana in anul 2020. Iar asta inseamna un potential urias al celor din Generatia Y, care sunt blocati pe piata muncii drept contribuitori individuali, dar reprezinta si o mare problema.

Cititi articolul integral pe Revista CARIERE

Sursa foto: Krasimira Nevenova / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri