O eleva din Cluj, care studiaza la Transylvania College, institutie acreditata pe curriculum romanesc si curriculum Cambridge, a obtinut cel mai mare punctaj din lume la un examen Cambridge la limba franceza. Distinctia ii deschide usile catre cele mai bune universitati din Marea Britanie, insa, cu toate acestea, ea a decis sa isi continue studiile in Romania.

Maria Bega, eleva in ultimul an de liceu in cadrul Transylvania College, a primit certificatul pentru ”Cel mai bun rezultat din lume” pentru unul dintre examenele finale sustinute in acest an, la nivelul AS.

Premiile Cambridge ”Top in the World” sunt oferite elevilor din intreaga lume care sustin examene Cambridge la disciplinele studiate in liceu si care obtin cele mai bune rezultate pe plan global la una dintre disciplinele de examen.

Certificatul Cambridge pentru cel mai bun rezultat din lume este considerat un pasaport al succesului in lumea academica, deoarece ii poate deschide cu usurinta portile unora dintre universitatile de top din lume. Maria Bega a primit oferte de la toate universitatile la care a aplicat, printre care St. Andrew (cunoscuta ca lider mondial in educatie si situata in top 1% universitati mondiale), Nottingham, Liverpool, Cardiff, Bristol.

Cu toate acestea, Maria a decis sa isi continue studiile in Romania, la Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, si se pregateste pentru o cariera in Neurostiinte Cognitive.

”Inca din primii ani la Transylvania College, Maria si-a exprimat interesul de a se implica in proiectele scolii, ca membra a echipei de ambasadori si media, dar si in activitati de voluntariat, contribuind inclusiv la construirea unei case pentru o familie in proiectul Habitat for Humanity. Este un exemplu pentru toti elevii nostri si, odata cu acest rezultat, va ramane un reper si o sursa de inspiratie pentru generatiile care ii vor urma”, a declarat Ruxandra Mercea, director executiv Transylvania College.

Transylvania College este o institutie de invatamant, care are la temelie fundatia Transylvania College. Simona Baciu, impreuna cu sotul ei, Dan Baciu, sunt initiatorii si fondatorii Fundatiei Transylvania College, care a lansat institutiile educationale Gradinita „Happy Kids” si „Transylvania College. The Cambridge International School in Cluj”. Familia Baciu este si in momentul de fata activ implicata in conducerea scolii.

La Transylvania College sunt peste 620 de copii inscrisi in anul scolar 2015-2016. Dintre acestia, cresa si gradinita sunt inscrisi circa 140 de copii, pentru ciclul primar 280 de elevi, in timp ce, pentru gimnaziu, Transylvania College are un numar de 110 elevi in urmatorul an scolar. Liceul pe care scoala il ofera este singurul acreditat Cambridge din Transilvania, are inscrisi aproximativ 95 de elevi pentru anul scolar 2015-2016.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri