Viviana Gradinaru (35 ani) cercetator principal la California Institute for Technology, se numara printre cei 105 castigatori din acest an ai ''Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers'', cea mai inalta distinctie acordata de conducerea SUA tinerilor specialisti in domeniul cercetarii stiintifice si tehnologice. Viviana Gradinaru este unul dintre elevii de exceptie ai invatamantului vasluian.

Potrivit unui comunicat remis de Casa Alba, ceremonia de premiere va avea loc la Washington in primavara acestui an, premiile urmand a fi inmanate de presedintele Barack Obama. ”Acesti cercetatori aflati la inceputul carierei lor, sunt deschizatori de drum pentru eforturile noastre de a face fata si de a intelege provocari pornind de la schimbarile climatice pana la sanatate si bunastare'', a afirmat presedintele american, Barack Obama, care i-a felicitat pe laureati si i-a incurajat sa fie in continuare un exemplu ''al incredibilei ingeniozitati a poporului american''.”, se arata in comunicatul Casei Albe, conform Adevarul.

Aceste premii au fost instituite in 1996, de presedintele de atunci al SUA, Bill Clinton, castigatorii fiind recompensati pentru cercetarile lor stiintifice inovative, precum si pentru angajamentul lor in beneficiul comunitatii. Originara din Vaslui, Viviana Gradinaru (35 ani) a revolutionat lumea stiintei dezvoltand in premiera, in anul 2014, o tehnica prin care se poate face aproape tot corpul unui soarece transparent. Metoda va facilita cercetarile de biologie si medicina, fiind utilizata pentru a studia structura sistemului nervos sau modul in care se raspandeste cancerul in organism.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Ase / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri