Cum poate munca in strainatate sa contribuie la dezvoltarea unei cariere de succes? Iata cateva avantaje de care te vei putea bucura daca vei lucra in afara tarii.

Munca in strainatate poate parea pentru unii un mijloc de a-si depasi limitele, de a trai experiente care sa ii faca sa se simta impliniti atat pe plan profesional cat si pe plan personal. Dincolo de acest vis si de iluzia ca in afara tarii totul este roz, intervine realitatea.

Intr-adevar, ai parte de nenumarate oportunitati daca te vei aventura pe alte meleaguri dar pentru inceput trebuie sa te gandesti daca esti pregatit sa infrunti provocarile care vor aparea pe parcurs. Pentru a putea face fata acestora trebuie sa stii ce anume te motiveaza sa o apuci pe acest drum. Nu va fi deloc usor, dar in urma unei introspectii sanatoase poti gasi motivatia necesara. Ia in considerare urmatoarele motive si vezi daca munca in strainatate este alegerea buna pentru tine.

Munca in strainatate te invata sa te adaptezi mai usor

Conform Forbes.com, in momentul in care vei incepe sa lucrezi in alta tara, va trebui sa devii mai flexibil astfel incat sa te adaptezi la noile valori si obiceiuri specifice locului respectiv. Asta presupune sa iti schimbi intr-o oarecare masura stilul de lucru, sa il modelezi dupa asteptarile noului tau sef si dupa particularitatile noului mediu profesional fara sa iti pierzi identitatea si fara sa renunti la propriile dorinte legate de cariera.

Important este drumul pe care trebuie sa il parcurgi pentru a putea obtine acel echilibru, drumul care te transforma intr-o persoana capabila sa gestioneze cu mai multa incredere procesul de adaptare la schimbarile profesionale.

Iti da mai multa incredere in tine

Pe langa faptul ca vei sti ce metode si strategii trebuie sa abordezi pentru a te adapta mai bine la diferite situatii, vei capata mai multa incredere in propriile forte intrucat fiecare obstacol pe care il presupune aceasta schimbare majora te ajuta sa iti descoperi noi surse de putere. Este destul de evident faptul ca munca in strainatate iti ofera posibilitatea de a-ti infrunta limitele si de a le depasi; te ajuta sa treci peste teama de schimbare, teama ca nu te vei putea descurca la noul job, teama ca nu vei fi la inaltimea asteptarilor pe care le are noul sef, teama ca vei fi dezamagit.

Iti scoate in evidenta curajul

Potrivit Linkedin.com, compania pentru care lucrezi te va considera un angajat valoros intrucat nu oricine isi asuma riscul de a munci intr-un mediu complet necunoscut si plin de provocari care te ”forteaza” intr-o oarecare masura sa evoluezi. Decizia ta de a-ti parasi tara, de a lasa in urma zona ta de confort, arata faptul ca stii sa iei initiativa si cum orice echipa are nevoie de o astfel de persoana, aceasta alegere curajoasa va fi cu siguranta apreciata.

Munca in strainatate

Sursa foto: Unsplash, Pixabay.com

Te ajuta sa avansezi mai repede

In general, angajatii care cunosc mai multe limbi sunt platiti mai bine pentru ca acestia pot deveni indispensabili pentru companiile care incearca sa isi dezvolte afacerea si la nivel global. Chiar si cand vine vorba de o limba straina care se invata greu, cata vreme locuiesti in alta tara iti va fi mai usor sa o inveti la perfectie.

Munca in strainatate genereaza noi perspective

Noul job iti pune la dispozitie oportunitatea perfecta de a interactiona cu cat mai multe moduri de gandire care te vor determina sa iti schimbi atitudinea fata de ideile preconcepute cu care ai crescut in tara ta, conform Lifehack.org. Si mai mult decat atat, faptul ca vii din alta tara si ai alte perspective asupra carierei te ajuta sa iesi mai usor in evidenta, sa vii cu idei noi care odata ce sunt puse in practica pot schimba in bine mediul de lucru de la noul tau job.

Te ajuta sa dezvolti relatii constructive

De multe ori evolutia ta poate depinde de schimbul reciproc dintre tine si echipa cu care lucrezi; nu numai tu ii ajuti sa priveasca altfel lucrurile legate de domeniul in care s-au specializat, si ei iti pot imbunatati strategia profesionala, oferindu-ti sfaturi si punandu-te la curent cu informatii la care probabil nu aveai acces in tara. Aceasta este inca o oportunitate esentiala: ajungi sa faci astfel parte dintr-o retea de specialisti in domeniul tau de la care ai ce invata.

Iti ofera un avantaj in plus la intoarcere

Dupa ce lucrezi in strainatate si te intorci in tara, experienta acumulata in afara te va diferentia de ceilalti candidati daca vei aplica pentru un alt job. Astfel vei obtine mai usor locul de munca mult dorit dar si aprecierea noului tau sef.

Sursa foto: Stux, Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri