Atunci cand pornesti pe drumul investitiilor, un start bun este esential pentru succesul afacerii tale.

Daca doresti sa investesti o suma de bani, ai la dispozitie cateva modalitati care iti fac cu ochiul. Unele investitii sunt mai sigure decat altele, in timp ce altele promit un profit mult mai mare si mai rapid, desi siguranta lor poate lasa de dorit, conform 123abc.co.nz.


Iata ce ar trebui sa stii daca vrei sa investesti banii intr‐o mica afacere:

1. Fa rost de bani

Strangerea capitalului necesar pentru a demara un business reprezinta cea dintai provocare pentru un viitor antreprenor. Uneori, ocaziile pentru investitii inteligente apar si dispar la fel de repede, insa nu intotdeauna avem la dispozitie capitalul necesar.

Cea mai simpla metoda de a obtine capitalul de care ai nevoie este un imprumut din banca. Conditiile de baza ale accesarii unui imprumut sunt urmatoarele: sa ai peste 18 ani, sa fii cetatean roman, sa ai un venit sigur si un bun istoric al creditelor. Insa multe banci imprumuta bani doar persoanelor care au un venit consistent si o vechime la actualul loc de munca de cel putin sase luni, iar procedura de creditare este de multe ori anevoioasa.

Acesta este si motivul pentru care multe ocazii pentru investitii foarte profitabile te‐ar putea ocoli.
Exista, insa, si astfel de solutii pentru a face rost de bani in maximum 24 de ore.

2. Invata cat mai multe despre investitii

Cel de‐al doilea pas in demararea unui business este legat de invatarea cat mai multor lucruri legate de investitii. Este bine sa stii care sunt cele mai sigure banci in care ti‐ai putea plasa banii, care sunt cele mai profitabile actiuni si cum ai putea investi intr‐un start‐up.

Insa, inainte de a investi banii, ar trebui sa‐ti platesti datoriile acumulate in prealabil, pentru a scapa de o povara financiara care ti‐ar putea incetini sau chiar bloca progresul in lumea businessului.

3. Hotaraste cati bani vrei sa investesti

Majoritatea investitiilor necesita un capital de pornire, iar tu trebuie sa decizi cati bani doresti sa investesti in total intr‐o afacere si ce suma lunara vei aloca pentru dezvoltarea businessului tau.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este legat de costurile ascunse ale afacerii tale. Atunci cand vrei sa devii antreprenor, toate datele legate de costurile afacerii trebuie sa fie clare si suportabile.

4. Determina nivelul acceptabil de risc

Tipul investitiei pe care o vei face va depinde foarte mult de nevoile si de scopurile tale, iar tu trebuie sa afli, inainte de a demara investitia, cat de dispus esti sa risti, noteaza lifehacker.com. Spre exemplu, daca ai varsta de 45‐50 de ani, trebuie sa investesti in businessuri sigure, care sunt, in general, mai putin profitabile.

Daca esti, insa, o persoana tanara, iti poti permite sa faci investitii mai riscante, cu o rata de profitabilitate foarte mare. Chiar daca vei pierde banii investiti, ai multi ani la dispozitie pentru a te reface din punct de vedere financiar si pentru a reincepe sa investesti.

5. Diversifica investitiile

Daca iti vei diversifica investitiile, succesul nu va mai depinde de un singur business. Un astfel de aspect este foarte important, mai ales cand economia din prezent este atat de putin predictibila. O astfel de abordare a businessului va creste profitul companiei prin investitii variate care raspund in mod diferit la aceleasi evenimente economice, ne spun cei de la investopedia.com.

Sursa foto: unsplash.com, picjumbo.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri