Atunci cand vine vorba de relocarea oamenilor din orasul lor natal, acestia nu pot fi la fel de eficienti la fel ca pana acum daca nu se regasesc in cultura noului loc in care urmeaza sa lucreze, sustine Mihaela Feodorof, proprietar al companiei Yourway Life & Career Counseling la conferinta HR 2.0, eveniment organizat de wall-street.ro si sustinut de Groupama, Lugera, PeliFilip si 7Card.

"Este foarte important ca valorile candidatului sa se regaseasca in cultura in care va fi relocat daca nu se regasesc, eficienta lui nu va fi la fel. Relocarea are la baza valorile si cultura comunitatii. De exemplu, rezultatele bancii in care lucram s-au datorat echipei relocate din Moldova. Aveam un coleg care zicea ca e nascut in zodiac geamantanului", povesteste Feodorof.

Ea spune astfel ca multinationalele sunt atractive pentru ca exista posibilitatea ca un candidat sa ocupe un post si in afara tarii si ca dintre toate domeniile de activitate, angajatii din IT sunt cei mai flexibili si pot lucra la fel de bine de oriunde.

"Schimbi locul, schimbi norocul. Relocarea este o provocare si daca o gandesti bine, este un succes. Problema relocarii este doar in mintea noastra. Nu vad de ce am avea o problema cu mutarea in Iasi, Cluj sau chiar Ialomita", mai spune proprietara Yourway Life & Career Counseling.

Potrivit acesteia, nu toti angajatii care se relocheaza sunt tineri. In fond, este vorba de oameni cu spirit tanar, nu de varsta. Astfel, sunt multi romani care s-au mutat in alt oras din tara sau din strainatate cu familii si copii. Insa, au existat si cazuri in care romani din strainatate au dorit sa se intoarca in Romania pentru a lucra.

"Am lucrat cu romani care au vrut sa se relocheze acasa. L-a lasat sotia sa plece, doar ca in viata familiei a enit un moment mportat, sa devina parinti. Sotia era pilot si nu s-a putut reloca in tara. Un roman care renunta la un salariu cu 5 cife pentru unul cu 4 cifre pentru a venit inapoi in Romania", povesteste Mihaela Feodorof.

In concluzie, Feodorof sustine ca important este sa nu schimbi locul de munca doar pentru bani, ci doar daca reusesti sa rezonezi cu valorile culturii in care urmeaza sa lucrezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri