Cand simt ca munca le afecteaza viata personala sau ca pot avansa in cariera, dar organizatia nu investeste in ei, managerii romani aleg sa scoata bani din buzunar pentru dezvoltarea lor la locul de munca. Una dintre variantele alese este coaching-ul, pentru care isi bugeteaza in medie sume care variaza intre 2.000 euro si 4.000 de euro.

In general, companiile sunt cele care platesc pentru dezvoltarea angajatilor, iar managerii sunt adesea rasfatatii, cei inspre care se indreapta mare parte din bugetele de dezvoltare. Sunt insa si situatii in care acestia din urma platesc din buzunarul propriu cand simt nevoia sa aiba pe cineva alaturi in rezolvarea problemelor.

"Vin oameni cu bani de la ei atunci cand au o provocare personala, cand vor si pot mai mult, iar compania nu investeste in pozitia respectiva sau atunci cand detin o functie si simt ca lucrurile nu mai merg si sunt preocupati de schimbarile care urmeaza sa aiba loc in companie", spune Lilia Dicu, executive coach si professional certified coach.

Echilibru intre viata personala si cariera

Potrivit acesteia, nu sunt putine situatiile in care managerii ajung intr-un moment in care nu mai gasesc echilibrul intre viata personala si viata profesionala si atunci aleg sa apeleze la coaching.

Mi-am stricat relatia cu partenerul, copiii parca sunt de pe alta planeta, castig bine si imi place ceea ce fac, dar oare asta este totul in viata?!?

"Am avut cazuri de directori cu pozitii importante in companii, care simteau ca se decupleaza de companie si ca nu mai privesc in aceeasi directie. Simteau ca desi au idei, compania nu vrea sa investeasca in ei, insa ei vor sa ramana in acest job. Si au ales sa plateasca din buzunar", a exemplificat Lilia Dicu.

In general, potrivit specialistului in coaching, managerii platesc pentru un proces de dezvoltare cu un coach intre 2.000 si 4.000 de euro.

Acesta este pretul pentru un proces derulat prin intalniri, insa prin telefon sau Skype este mai ieftin

O sedinta de coaching ajunge la 1.000 de euro

Sedintele cu un specialist in domeniul coaching-ului pot sa aiba preturi care sa inceapa de la 100 de euro si pot sa ajunga la 1.000 de euro, daca este vorba despre un coach international.

Specialistul in coaching a aratat ca un proces de succes dureaza aproximativ un an de zile, respectiv 24 de sedinte.

Lilia Dicu este executive coach din 2007 si professional certified coach, certificare oferita de ICF (International Coaching Federation) - organizatia numarul 1 din lume care reglementeaza profesia de coach la nivel international.

Sursa foto: racorn, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri