Sistemul romanesc de invatamant este depasit, nu pregateste tinerii pentru realitatea din piata muncii, iar, adesea, deciziile luate de Ministerul Educatiei sunt intarziate, din cauza birocratiei, a declarat pentru wall-street.ro Florin Godean, country manager Adecco. El considera ca o imbunatatire ar putea fi generata de profesori, care s-ar putea implica in optimizarea cunostintelor tinerilor prin acordarea de meditatii gratuite.

"Sistemul de invatamant este un dezastru si nu are nicio legatura cu realitatea din piata fortei de munca. Daca ma uit la eforturile pe care le fac cei de la Ministerul Educatiei sau diverse universitati pot sa spun ca sunt oameni care sunt foarte dedicati si care lucreaza foarte mult. Exista insa un sistem birocratic in care decizia se ia extrem de greu, pentru ca in momentul in care o anumita decizie s-a luat, aceasta rezolva o problema care exista cu mult timp in urma, dar care nu mai exista, decizia aplicandu-se prea tarziu. Practic, este o mare inutilitate si nici nu stiu cum s-ar putea rezolva lucrurile acestea", a precizat Florin Godean.

Potrivit acestuia, un exemplu de actiune care pe viitor are sanse mari sa ii ajute pe tineri sa isi creasca nivelul de cunostinte este voluntariatul pe care il fac angajati din companii, care in timpul liber ofera cursuri de formare copiilor.

"Exista voluntari care lucreaza in companii de IT si care predau, de exemplu, cursuri de informatica. Populatia sesizeaza ca din punctul acesta de vedere statul nu poate sa aiba o reactie imediata si se organizeaza de la sine. Ar fi minunat daca scolile ar face asta, daca profesorii ar avea astfel de initiative. Nu vreau insa sa comentez asteptarile pe care le poti avea de la un cadru didactic cu un salariu asemanator cu un operator de productie, care sunt apropiate", a mai spus seful companiei de recrutare Adecco.

Adecco Romania, parte a grupului cu Adecco, cu sediu la Zurich, este cel mai mare jucator din domeniul resurselor umane, cu o cifra de afaceri de peste 69 de milioane de euro, in 2015. Adecco Romania gestioneaza peste 8.000 de persoane angajate temporar, are o baza de date cu peste 400.000 de candidati si deserveste zilnic 450 de clienti. Echipa Adecco numara in Romania 160 de persoane, iar serviciile oferite au o plaja foarte larga, de la recrutare si selectie, la outsourcing, recrutare in masa, dar si outplacement si training.

Wall-Street.ro a lansat proiectul: #RomaniaProfesionista. Avand in minte tragedia de la Colectiv si schimbarile produse atunci in fiecare dintre noi si in societate, in ansamblu, ne dorim sa fim parte din schimbare. Mai mult, ne dorim sa contribuim, sa conturam acea Romanie profesionista in care sa ne regasim, sa propunem solutii concrete pentru reforma reala de care avem nevoie. Astfel, vom lansa permanent solutii, propuneri si idei ale oamenilor de afaceri, managerilor, antreprenorilor - specialistii care sustin economia reala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri