Cum managerii sunt in general persoane foarte ocupate, care muncesc mai mult de opt ore pe zi, o varianta la indemana pentru dezvoltare sunt cursurile la distanta, in cadrul carora pot invata de oriunde, fara sa li ce solicite prezenta intr-un loc. O varianta pentru cei care nu pot sa plece mult timp de la birou sunt cursurile scolii de business Open University, iar costurile totale ale unui Master of Business Administration se ridica la 20.000 de lire sterline.

Cursurile Open University Business School sunt prezent pe piata din Romania de 22 de ani, peste 25.000 de manageri si antreprenori din Romania urmand cel putin un curs. Dintre acestia 370 au obtinut titlu MBA.

"Cursurile la distanta le ofera celor care le urmeaza flexibilitate, putand studia de oriunde, oricand doresc. Noi recomandam o medie de 12 ore pe saptamana de invatare. De asemenea, cursantii au si intalniri periodice", a declarat Paul Pop, managing director Alp Edu Pro, companie specializata in cursuri si consultanta in management, partener al The Open University in Romania.

In cadrul Open University este disponibil, printre altele, programul MBA, care se desfasoara in limba engleza, si costa 20.000 de lire sterline. Durata medie pana la finalizarea studiilor este de trei ani si jumatate.

"Cursurile ofera managerilor de top sau celor din middle management, un set de instrumente de baza pentru conducerea unui business, respectiv a unor echipe", a explicat acesta.

Doar 40% dintre cursanti sunt sustinuti financiar de companii

Daca pentru majoritatea romanilor suma de 20.000 de euro poate parea mare, datele din piata arata ca doar 40% dintre cursanti sunt sprijiniti financiar de companiile in care lucreaza, restul platind din surse proprii.

"In perioada cea mai buna din punct de vedere economic, 60% dintre cursanti beneficiau de sprijinul companiei, insa criza a schimbat lucrurile si acum procentul a scazut la 40%. Multe companii nu sunt dispuse sa achite tot cursul, aleg sa plateasca doar un modul, restul fiind obligatia managerului. In acelasi timp, multi angajatori descopera ca oamenii lor au performate si atunci se hotarasc sa plateasca in intregime", a explicat Mark Fenton-O’Creevy, decanul Open University Business School.

Intre principalele tinte ale celor care aleg sa urmeze un MBA se numara promovarea, uneori la nivel international, iar in ceea ce priveste obiectivele companiilor acestea tin de dezvoltarea oamenilor si loializarea lor.

Sunt cazuri in care oamenii fac un modul, promoveaza si apoi nu mai vin la cursuri

Din oferta universitatii pentru Romania fac parte si cursurile de certificare in management (3.800 de euro), management de proiect (1.300 de euro), master in resurse umane (12.000-13.000 de lire sterline), master in finante (12.000-13.000 de lire sterline).

The Open University Business School, parte a The Open University din Marea Britanie, este una dintre cele mai cunoscute scoli de business din Europa. De la infiintarea sa, in 1969, peste doua milioane de studenti din intreaga lume au absolvit cursurile aici.

Sursa foto: Creativa Images. Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri