Reteta unui business de succes nu garanteaza reusita unei afaceri intr-un alt mediu, de exemplu intr-o alta tara, considera Mark Fenton-O’Creevy, decanul Open University Business School. El spune ca un manager bun trebuie sa invete sa adapteze idei de succes realitatii in care activeaza, in special in contextul in care lucrurile de schimba de la o zi la alta, tehnologia schimba lumea, iar joburile de astazi vor fi inlocuite in viitor de altele.

Managerii, in special cei aflati la inceput de drum, isi doresc sa cunoasca modele de businessuri de succes, pe care sa le poata urma si ei, insa este important sa stie ca retetele nu pot fi preluate, ci trebuie adaptate realitatii fiecaruia.

"Este important ca managerii sa inteleaga ca nu exista un set de retete de succes. De fapt, fiecare trebuie sa gaseasca propria reteta de succes. Modelele pot sa il ajute pe manager sa priveasca o problema din diferite perspective, pentru ca mai apoi sa gandeasca reteta proprie de a rezolva", a declarat pentru wall-street.ro decanul Mark Fenton-O’Creevy.

Germania are o economie foarte admirata in Europa, iar in multi ani este tara cu cele mai mari exporturi din lume. Trebuie ca toti sa facem lucurile dupa model german? Raspunsul este nu. Managerii romanii trebuie sa invete sa faca tot ce le sta in putinta sa fie cei mai buni manageri din Romania, si nu sa fie precum managerii germani sau cei americani

Tinerii trebuie sa invete sa se descurce in joburi care acum nu exista

Decanul Mark Fenton-O’Creevy a mai vorbit despre tendinta generatiei tinere de a se supraevalua cunostintele si despre importanta educarii lor pentru a face fata situatiilor necunoscute.

"Daca stii sa joci un joc video nu inseamna ca stii sa lucrezi virtual. In acest context, trebuie sa ne implicam in educarea tinerilor pentru a le arata cum sa invete eficient. (...) Provocarea adevarata este sa ii educam pe tinerii, pentru ca ei vor lucra in joburi care astazi nici nu exista. Din nou, trebuie sa intelegem ca nu este vorba despre a le oferi oamenilor o reteta despre cum sa faca lucrurile, cum sa se confrunte cu provocarile, ci sa le oferim cadre de munca flexibile si sa formam atitudini cu care sa faca fata provocarilor care acum nici nu exista, sa poata inova", a adaugat Mark Fenton-O’Creevy.

In acest context, decanul Open University Business School, una dintre cele mai cunoscute scoli de business din Europa, a precizat ca romanii sunt foarte deschisi sa invete cum sa devina manageri buni, inclusiv prin adaugarea experientelor la nivel international.

Cursurile Open University Business School exista pe piata din Romania de 22 de ani, peste 25.000 de manageri si antreprenori din Romania urmand cel putin un curs. Dintre acestia 370 au obtinut titlu MBA.

In cadrul Open University este disponibil, printre altele, programul MBA, care se desfasoara in limba engleza, si costa 20.000 de lire sterline.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri