Banca Comerciala Romana (BCR) si organizatia non-guvernamentala Scoala de Valori au lansat laboratoruldecariere.ro, o platforma online de invatare non-formala care imbina cursurile online cu ofertele de pe piata muncii.

Plaforma online se adreseaza atat studentilor, cat si tinerilor absolventi sau oricarei persoane care-si doreste sa se dezvolte profesional. Totodata, laboratoruldecariere.ro vizeaza si profesorii, ONG-urile si companilei din mediul privat care-si doresc sa sustina integrarea tinerilor in campul muncii.

Laboratorul de Cariere contine patru module a caror tematica variaza de la time management pana la cum sa-ti construiesti un CV, pe viitor urmand sa fie dezvoltate cursuri de marketing, de limbi straine sau cursuri speciale concepute de companii, in concordanta cu activitatile de baza.

Initiativa este sustinuta de Ministerul Tineretului si Sporturilor si de Consilliul Tineretului. “Credem ca tinerii sunt o resursa importanta, care merita o investitie masiva, nu doar bani, ci si incredere si resurse informationale”, a declarat Andrei Popescu, secretar de stat pentru Activitati de Tineret in Minsterul Tineretului si Sportului, in cadrul evenimentului de lansare.

“Ieri am lansat catre dezbatere publica o propunere de modificare a legii tinerilor tocmai pentru a incerca sa raspunda cat mai bine acestui deziderat”- Andrei Popescu

Cati studenti isi gasesc job dupa terminarea facultatii

Platforma online vine in sprijinul studentilor care intampina dificultati in a-si gasi un loc de munca. Rata somajului in randul proaspetilor absolventi este de 21,6% fata de media la nivel national – intre 6,5% si 7,4%, potrivit INS.

Pe langa somaj, tinerii se mai confrunta si cu problema abandonului scolar. Potrivit unui studiu prezentat de Mihai Dragos, presedinte al Consiliului Tineretului din Romania, numarul studentilor a scazut cu 50% in perioada 2008-2014, iar 40% dintre cei care se inscriu la facultate renunta la studiile de licenta fara a le finaliza.

Dana Demetrian, vicepresedintele BCR, a declarat ca banca s-a implicat activ in sustinerea acestei initiative tocmai pentru ca au considerat ca nu s-au adresat corespunzator segmentului tinerilor. De asemenea, banca demareaza de doi ani un program prin care 400 de studenti beneficiaza de internship-uri de cateva saptamani si job-uri part-time. Dintre acestia, aproximativ 25% reusesc sa se angajeze in banca sau sa treaca la job full-time.

"Primii pe care ii vom incuraja sa foloseasca platforma laboratoruldecariere.ro sunt chiar clientii tineri ai bancii. Avem peste 150.000 de clienti cu varste de pana in 25 de ani. Vor avea aici o vizibilitate nu neaparat financiar-bancara, ci pe toate tipurile de joburi pe care companiile le pun la dispozitie", a adaugat Demetrian.

Pana in prezent, platforma colaboreaza cu trei companii, urmand ca pe viitor tot mai multi actori din mediul privat sa-si posteze cursurile si ofertele de internship-uri si job-uri. Potrivit oficialilor BCR investitia in platforma se ridica la cateva zeci de mii de euro si a necesitat o durata de implementare de noua luni.

Sursa foto: Andresr/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri