Managerii noi sunt de cele mai multe ori alesi din randul angajatilor cu potential, care insa in momentul cand ajung in fruntea unor echipe mai mult de jumatate esueaza. Unul dintre principalele motive fiind lipsa investitiilor in formarea lor. wall-street.ro iti prezinta secretele unui manager de succes.

"Acesti specialisti exceleaza in ceea ce priveste abilitatile de implementare, dar de cele mai multe ori intampina provocari ca manageri, pentru ca nu au metodele si competentele necesare pentru a reusi. Rata de esec este foarte mare", se arata intr-un comunicat al companiei de training Human Invest.

Un studiu realizat de International Success Academy in anul 2013 arata ca “mai putin de 10% din manageri si supervizori au fost pregatiti pentru un rol de leadership inainte sau dupa ce au fost promovati”.

In acest context, datele unui studiu realizat de compania globala de consultanta si cercetare Corporate Executive Board (CEB) evidentiaza faptul ca 60% din managerii noi esueaza in primele 24 de luni.

Secretele unui manager de succes

In acest context, compania locala de training Human Invest si Ken Blanchard Companies, cu activitate in dezvoltarea abilitatilor de leadership, au lansat un program menit sa sustina persoanele aflate pentru prima oara intr-o pozitie de conducere, denumit First Time Management.

"Programul First-Time Manager le prezinta participantilor cele trei secrete ale managerilor de succes: Stabilirea obiectivelor, Aprecierea si Redirectionarea. Acest program dezvolta cele trei secrete prin intermediul unui cadru de conversatie usor de inteles si practicat de catre noii manageri. Solutia include sumarizarea, care este necesara pentru a completa conversatiile-cheie si a ajuta noii manageri sa creasca nivelul de angajament si autonomie al membrilor echipei pe care o coordoneaza", se arata in comunicat.

Workshop-ul de o zi este conceput pentru persoanele aflate pentru prima oara intr-o pozitie de conducere, team-leaderi, middle-manageri, precum si coordonatori de echipa recent numiti in aceste roluri.

“Programul First-Time Manager este conceput astfel incat sa-i ajute pe noii manageri sa faca primii pasi in noul lor rol si sa-i invete cele 4 conversatii esentiale: castigarea angajamentului celor din echipa pentru scop si obiective, fructificarea punctelor forte ale oamenilor, redirectionarea energiei catre rezultatele urmarite si atentia reala acordata dezvoltarii profesionale continue a membrilor echipei", a explicat Viorel Panaite, managing partner Human Invest & Ken Blanchard Romania (foto).

O zi de curs cu trainer extern costa 1.500 de euro.

Human Invest este reprezentantul exclusiv in Romania al unor companii de consultanta si training cu o inalta reputatie internationala, folosind instrumente originale si adaptate pentru contextul local: Ken Blanchard Companies, Performance Management Company, Wiley sau Inscape Partners International.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri