Care sunt provocarile unui CIO in 2016 si care este locul sau intr-o companie, cum trebuie sa raspunda provocarilor de securitate, dar si celor ale tehnologiilor disruptive au fost principalele teme abordate la a patra editie a CIO Council National Conference, care a avut loc pe 27 aprilie la Hotel Radisson, la Bucuresti. Tema conferintei din acest an a fost Connected world. Disruption is around the corner, conform Revistei CARIERE.

Locul un CIO este in boardul companiei, pentru ca este omul care intelege tehnologia si poate insoti managementul in procesul de schimbare. Iar una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta este securitatea.

In era Internet of Things dispozitivele conectate ajung in viata oamenilor dar si in activitatea companiilor, care aduc cu sine noi vectori de atac al organizatiilor. Si de cele mai multe ori utilizatorii privati sunt mai bine echipati decat companiile

„Multi dintre voi credeti ca daca aveti dispozitivele acasa nu sunteti tinta nimanui. Dar hackerii pot ajunge la companiile voastre prin voi. De exemplu, daca aveti o bratara inteligenta pe care o incarcati si la calculatorul de acasa si la cel de la serviciu”, a spus Catalin Cosoi, chief Security Strategist la Bitdefender.

Catalin Cosoi a adaugat ca una dintre problemele existente la nivel global este faptul ca hackerii se muta de pe un continent pe altul, iar autoritatile se misca prea greu. Prea putini dintre ei sunt prinsi si pedepsiti, ceea ce ii incurajeaza: Am putea macar sa le strecuram frica.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri