In 2015, majoritatea angajatilor din State au lucrat, in medie, doua zile in regim „remote”. De acasa, cafenea, plaja, de oriunde altundeva numai dintr-un birou nu. Tot mai multi angajatori ofera asta ca bonus angajatilor, iar tot mai multi dintre „cautatorii de joburi” „vaneaza” un astfel de beneficiu atunci cand isi cauta de lucru. Iti prezentam cateva motive pentru care lucrul din afara biroului ar trebui implementat mai des, unele dintre ele descoperite de catre entrepreneur.com, potrivit Revistei CARIERE.

1. Esti mai productiv

O confirma si sondajele celor de la HBR care au facut un studiu in cadrul unei companii de telesales. Jumatate dintre angajati au lucrat, timp de 9 luni, de acasa, in vreme ce restul, mai putin „norocosi”, au lucrat de la birou. Concluzia cercetarii a fost una singura: cei care au stat acasa au dat, de exemplu, cu 13.5% mai multe telefoane.

2. Poti face mai multe pauze

Avand in vedere ca iti gestionezi timpul asa cum stii tu mai bine, poti face pauze pe care, la birou, nu le-ai face, din cauza unor factori care nu tin de organizarea ta. Iar studiile confirma faptul ca pauzele imbunatatesc productivitatea si creativitatea si chiar te ajuta sa pastrezi deadline-urile. Pentru ca lipsa lor te conduce catre epuizare, atunci cand apare oboseala vei petrece mai mult timp incercand sa rezolvi toate task-urile. Specialistii in medicina muncii spun ca pauzele de circa 15 minute, luate dupa sesiuni de 90 de minute de lucru sunt benefice pentru organism si pentru productivitate.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: wavebreakmedia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri