Fie ca faci drumuri lungi cu masina sau doar naveta zilnica la serviciu, un audiobook poate fi un companion perfect la drum.

Nu numai ca iti umple timpul in mod placut, dar iti poate livra informatii utile care iti raman intiparite in memorie fara sa depui vreun efort pentru asta. Poti sa faci din timpul petrecut in masina o sedinta de dezvoltare personala sau de auto-motivare, ca sa ajungi la destinatie bine “montat” si sa intri pe usa ca un campion.

Si nu-ti face griji pentru faptul ca o carte in format audio te-ar putea distrage de la sofat. Atunci cand esti la volan, un audiobook nu-ti cere mai multa atentie decat o emisiune de radio, de exemplu. E mai degraba ca un prieten care iti povesteste ceva in timp ce tu conduci, doar ca tu alegi ce poveste sa-ti spuna.

Iata lista noastra de recomandari.

1. No Fears, No Excuses: What You Need to Do to Have a Great Career, de Larry Smith

Audiobook, carti motivationale

Larry Smith este profesor la Univerisy of Waterloo (Canada) iar speach-urile sale TED sunt urmarite de peste sase milioane de oameni. Sfaturile sale sunt cat se poate de transante in ce priveste cladirea unei cariere, si s-au dovedit deja eficiente pentru o multime dintre fostii sai studenti. Premisa autorului este ca foarte putini oameni stiu din timp ce anume vor sa faca in viata profesionala, cei mai multi dintre noi fiind nevoiti sa descopere din mers. Pentru asta, Smith propune o cale curajoasa, fara compromisuri si fara scuze.

Audiobook-ul No Fears, No Excuses... e disponibil in lectura impecabila a actorului de voce Tom Taylorson.

2. Cine mi-a luat cascavalul, de Spencer Johnson

Este o carte motivationala scrisa sub forma unei parabole, a unei fabule de business. Personajele principale sunt doi soareci simpatici, Sniff si Scurry, si doi omuleti pitici, Hem si Haw. Numele celor doi pitici sunt luate din expresia populara americana “hem and haw”, care defineste nehotararea. Ei locuiesc intr-un labirint si cauta (evident) cascavalul, reprezentand succesul si prosperitatea.

Fabula este usor de urmarit si este prietenoasa prin definitie, aruncand o lumina mai relaxata asupra unui subiect cat se poate de serios. Plin de satisfactii, acest audiobook te va face sa zambesti destul de des. In plus, poate fi ascultat si in prezenta unui copil, care are multe de invatat de la simpaticele personaje.

Cine mi-a luat cascavalul se gaseste ca audiobook in lectura actorului Vlad Ivanov.

3. Success Intelligence: Essential Lessons and Practices from the World's Leading Coaching Program on Authentic Success, de Robert Holden

Cartea are un ton interogativ si metodic, examinand gradul de satisfactie al auditorului si perceptia sa asupra succesului. Robert Holden este creatorul programului numit Success Inteligence, pe care il folosesc in acest moment artisti, scriitori si antreprenori care se ocupa de branduri celebre precum DOVE, The Body Shop, BBC sau Virgin. Cartea este un reper serios in literatura de specialitate iar autorul este unul dintre cei mai respectati din domeniu.

Audiobook-ul Success Intelligence..., este disponibil online in lectura autorului.

4. Cele 7 obisnuinte ale persoanelor extraordinar de eficace, de Stephen R. Covey

Carti dezvoltare personala

Una dintre cele mai cunoscute carti de dezvoltare personala in acest moment, lucrarea vine cu o metoda aproape algoritmica de a aduce rezultate in viata celui care accepta sa-i urmeze principiile. In primul rand este evidentiata existenta perspectivelor multiple asupra aceluiasi lucru, ceea ce devine o premisa foarte ofertanta pentru cel care accepta sa vada lucrurile altfel.

Cele sapte obisnuinte, rezumate in carte, sunt: fii proactiv, porneste la drum cu finalul in minte, prioritizeaza eficient, gandeste in termeni de win-win, incearca sa fii inteles si apoi sa intelegi, cauta sinergiile si ascute fierastraul. Cele 7 obisnuinte ale persoanelor extraordinar de eficace se gaseste in lectura lui Nae Alexandru.

5. Presence: Bringing Your Boldest Self to Your Biggest Challenges, de Amy Cuddy

Scopul fixat al acestei carti este folosirea fortei personale pentru a atinge starea de “prezenta”, cea in care nu mai esti interesat de impresia pe care o faci in fata altora, ci de impresia pe care o faci asupra ta insuti. Calea catre acceasta stare nu este una profund spirituala, sustine autoarea, ci se obtine prin controlarea limbajului corporal, prin fixare pe o idee si prin alte asemenea mici corectii pe care le putem face in viata de zi cu zi.

Amy Cuddy a strans zeci de milioane de vizualizari din toata lumea la conferintele TED cu tema posturilor corporale de putere (power poses). Cartea audio se gaseste in lectura originala a autoarei.

6. Creeaza-ti ziua, de Ramtha

Daca esti deschis catre abordari mai complexe ale realitatii, aceasta poate fi cartea care iti va schimba felul cum privesti lumea. Invataturile scolii Ramtha invoca fizica cuantica pentru a argumenta ca gandurile au o anumita consistenta fizica, fiind capabile sa modeleze efectiv felul in care experimentezi realitatea. Prin intentie concentrata, poti sa creezi evenimentele pe care le doresti, iar astfel iti “creezi ziua”.

Si daca acest tip de filosofie nu te convinge pe deplin, vei fi totusi surprins de puterea autosugestiei pe care o exersezi ascultand acest audiobook.

7. The Magic of Thinking Big, de David Schwartz

Audiobook dezvoltare personala

Plina de sfaturi directe si detaliate, cartea te va pune pe directia succesului aproape fara sa-ti dai seama. Unul dintre clasicii literaturii self-help, David Schwartz a fost profesor la Georgia State University si este considerat unui dintre clasicii domeniului. Premisa explicita a acestei carti este ca nu ai nevoie de un talent deosebit pentru a avea succes, dar ai nevoie de obisnuinta de a gandi si actiona in moduri care sa te duca spre succes.

Cartea The Magic of Thinking Big, un all time best-seller, este disponibila in lectura autorului.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri