„Bring your own device”, sau pe romaneste „imprumut de folosinta”, este o politica inca „tabu” la nivelul Romaniei. Ea se poate traduce prin a le permite angajatilor sa isi aduca dispozitivele personale la locul de munca, precum si sa le utilizeze in interes de serviciu. Acest lucru, conform studiilor realizate in companii, aduce o crestere a productivitatii acestora, a moralului, dar si a comoditatii, transformand B.Y.O.D. intr-un mijloc de a atrage noi angajari dar si simpatia angajatilor deja existenti. Acest stil de lucru insa poate fi implementat cu succes daca sunt urmariti pasii legali necesari in vederea stabilirii raportului in baza caruia un angajat poate sa utilizeze, in exercitarea profesiei sale, dispozitivele proprii, dupa cum arata avocatul Raluca Comanescu, in exclusivitate pentru revista CARIERE.

Politica B.Y.O.D. (Bring Your Own Device) pe care o pot utiliza angajatorii este inca intr-o faza incipienta, cel putin la nivelul Romaniei. De principiu, B.Y.O.D. inseamna faptul ca angajatorul permite angajatilor sa aduca dispozitive mobile personale (laptop-uri, smartphone-uri, tablete) la locul lor de munca, precum si de a utiliza aceste dispozitive pentru a avea acces la informatii si aplicatii de companie privilegiate.

Rapoartele realizate de companii la nivel intern, prin departamentele de HR (Human Resources), au indicat cresteri ale productivitatii angajatilor odata cu implementarea politicii B.Y.O.D. Statisticile arata ca se observa o crestere a moralului angajatilor si o mai mare comoditate prin utilizarea propriilor dispozitive, acest lucru aducand companiei aspectul unui angajator flexibil si atractiv. Astfel, B.Y.O.D. poate fi chiar un mijloc de a atrage noi angajari, o mare parte dintre solicitantii de locuri de munca vazand o organizatie intr-o lumina mai buna, in cazul in care aceasta accepta lucrul cu dispozitivele proprii.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: violetkaipa / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri