Un salariu bun poate fi obtinut inca de la interviul de angajare, doar daca discutia despre bani este pregatita temeinic anterior si pusa in plan dupa o strategie. Fara un plan, este greu de crezut ca angajatorul va adauga vreun ban in plus. Singura cale prin care poti obtine un salariul pe care ti-l doresti este sa il ceri.

Iata cativa pasi care te pot ajuta sa iti atingi obiectivul:

  • Vino pregatit la negociere. Documenteaza-te despre piata si despre salariile pe pozitii similare.
  • Nu intreba niciodata care este valoarea salariului. Poti incerca sa afli insa o medie salariala a pozitiei, scrie Quartz;
  • Amana discutiile despre valoarea salariului pana la interviul final, cand stii sigur ca angajatorul te vrea in echipa sa;
  • Foloseste de varianta in care ii spui angajatorului ca "de-a lungul carierei tale ai fost platit cu sume care varianza intr-un anumit intrerval, in care ai vrea sa te incadrezi in continuare"
  • Daca TREBUIE sa vorbesti despre salariul tau actual, adu in discutie toate elementele componente ale remuneratiei, de la salariu de baza la bonusuri.
  • Alta tactica cand le vorbesti despre salariul tu actual este sa spui "Castig in jur de X in prezent, insa am castigat multa experienta in ultimul an. Sper sa castig o crestere de 15-20%, care sa imi motiveze schimbarea jobului"
  • Niciun angajator nu ii va privi altfel pe un angajat doar pentru ca acesta a fost dur la negocierilor privind salariul. Discutiile despre salariu sunt uitate dupa cinci minute.
  • Nu spune niciodata la o negociere de salariu "Sunt prost platit. Angajatorul meu actual nu imi recunoaste valoarea". Vei parea lipsit de profesionalism si vor crede despre tine ca esti un plangacios. Mai mult, angajatorul va crede ca intr-o zi vei vorbi de rau si compania sa, daca te va recruta.

Sursa foto: Phovoir, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri