Generatiile de scolari si prescolari reprezinta impreuna cel mai valoros activ al Romaniei, iar tara noastra trebuie sa investeasca in pregatirea lor pentru joburi cu valoare adaugata mare, nu sa isi permita sa ii subscolarizeze, a declarat Daniela Visoianu, presedinte al Coalitiei pentru Educatie, in cadrul emisiunii Wall-Street 360.

"Copilul este cel mai bun lucru din sistemul romanesc de invatamant. Copiii sunt cel mai valoros activ pe care il are Romania. Ar trebui sa ne uitam la ei ca la sursa de crestere si de dezvoltare de peste ani. Este o generatie care ar trebui sa creasca intr-un sistem de educatie care sa le permita sa faca munci cu valoare adaugata mare. Ar trebui sa creasca pentru salarii mai mari, cu multa tehnologie, cu multa inteligenta cuprinsa. Nu ca o generatie pe care ne permitem sa o pierdem, sa o subscolarizam, sa o subcalificam", a declarat in cadrul emisiunii Wall-Street 360, Daniela Visoianu, presedinte al Coalitiei pentru Educatiei.

Ea a vorbit si despre categoriile de elevi cu dificultati de invatare sau copiii din zone defavorizate, care ar trebui sprijiniti mai mult in procesul educational.

"Ce pot sa faca ONG-urile si sistemele alternative, este sa vina cu modele pentru a lucra diferit cu copiii, in special cu copiii cu dificultati. Sistemul mare de invatamant din Romania este centrat pe media elevului, nu sunt suficient de adecvate nici modul in care sunt gestionati olimpicii, nici modul in care sunt gestionati elevii care sunt sub linie, cei cu dificultati de intergrare, de invatare, si foarte multi copii saraci. Romania chiar este o tara cu probleme mari de saracie si de acces la o scoala de calitate, se spune ca 42% dintre copiii din Romania traiesc in saracie, cifre ingrijoratoare", a explicat Visoianu.

Coalitia pentru Educatie, o federatie creata in 2015 de ONG-uri active in domeniu, are ca misiune asumata coagularea energiilor si resurselor pentru implinirea unei viziuni curajoase despre invatare in Romania. Federatia a fost constituita de un nucleu de organizatii neguvernamentale cu peste 10 ani de experienta in domeniu si mii de beneficiari, pe diferite paliere ale educatiei, fie ca este vorba despre prescolari, elevi, studenti, educatori sau parinti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri