Copilul descopera singur lumea, iar educatorul, invatatorul sau profesorul este doar un ghid. Aceasta este teoria care sta la baza sistemului de educatie Montessori, una dintre cele mai populare metode alternative de invatamant la nivel mondial si care, in ultimii doi-trei ani, atrage tot mai multi copii si parinti.

“Sistemul se bazeaza pe ideea ca un copil este constructorul propriei cunoasteri, ca profesorul este acolo sa-l ghideze si sa-l lase sa descopere lumea. Daca ne uitam la copilul foarte mic, inainte de trei ani, el invata de unul singur foarte multe lucruri: sa mearga, sa se miste, invata limba care se vorbeste in jurul lui fara sa aiba nevoie de un profesor. Maria Montessori, fondatoarea acestei metode, a numit acest tip de invatare a copilului pana la sase ani minte absorbanta. Si a propus ca educatorul sa fie un ghid care il insoteste pe copil in aceasta lume si ii hraneste mintea”, a explicat Ramona Oros, fondatoare fondatoare a Gradintei si Scolii Monterra.

Sistemul Montessori a fost infiintat in urma cu aproaximativ 100 de Maria Montessori in Italia.

Maria Montessori (1870) isi dorea sa studieze stiintele medicale, fiind prima femeia din Italia care a studiat la Facultatea de Medicina.

“A ajuns sa lucreze cu copiii si le-a studiat comportamentul mai bine de 50 de ani. Pe baza acestor studii a lansat metoda Montessori, care este o teorie si pedagogie foarte detaliata. De asemenea, Maria Montessori a creat materiale speciale pentru lucrul la clasa”.

Printre cei care au urmat o gradinita sau o scoala Montessori se numara Larry Page si Sergey Brin (fondatorii Google), Mark Zuckerberg (cofondator al Facebook), Bill Gates (fondator al Microsoft), Jeff Bezos (fondator al Amazon), Printii William si Harry, actorul Hugh Grant sau scriitorul Gabriel Garcia Marquez.

Afla mai multe de metoda de educatie Montessori, un stil de invatamant alternativ care devine tot mai popular si in Romania in emisiunea Wall-Street 360.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri