Automatizarea, aparitia robotilor care pot inlocui munca oamenilor intr-o fabrica, dezvoltarea tehnologiei in toate ramurile economiei, chiar patrunderea acesteia in viata de zi cu zi nu vor duce la disparitia joburilor pentru oameni, dar, cu siguranta, este nevoie de o schimbare de atitudine pe piata muncii pentru cei care vor ca locul lor de munca sa mai conteze peste zece ani, conform Revistei CARIERE.

Institute for the Future, un grup nonprofit de cercetare strategica din cadrul Institutului de Cercetare al Universitatii din Phoenix, a identificat, in cadrul studiului Future Work Skills 2020, o serie de abilitati de care vom avea nevoie si care vor fi obligatorii pentru a ne asigura un job in viitor. Robotica si ingineria se dezvolta rapid, computerele au evoluat din ce in ce mai mult si pot colecta si procesa date despre orice, iar multe dintre meseriile actuale vor fi preluate de masini.

De aceea, spun cercetatorii americani, va fi nevoie de gandire analitica, pentru ca, masinile sunt capabile sa faca din ce in ce mai multe lucruri, dar va fi nevoie in continuare de oameni care sa aiba capacitatea de a intelege in profunzime un subiect sau alte aspecte mai complexe care nu pot fi procesate de un computer.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Willyam Bradberry / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri