Un CEO trebuie sa fie un “Chief Energy Officer”, respectiv un lider care “sa simta energia” oamenilor din echipa sa si sa ii motiveze, a spus Gerard Chandran, fostul sef al Mondelez Romania si managing partner&leadership coach Sargia Partners, in cadrul conferintei Inspiro, organizata de revista Progresiv.

Gerard Chandran, cel care a condus timp de 5 ani business-ul de peste 140 mil. euro al producatorului Poiana si Milka in Romania, nu se considera un “bun manager”, intr-un interviu acordat in vara lui 2014 wall-street.ro.

“In cazul meu trebuie sa am o privire de ansamblu a business-ului, ceea ce uneori nu este tocmai potrivit pentru ca iti pot scapa anumite lucruri importante. Este ok atata timp cat privirea de ansamblu este centrata. Uneori oamenii se intreaba de ce nu reactionez pozitiv sau negativ sau de ce nu ofer feedback imediat sau de ce sunt atat de pozitiv cand lucrurile merg mai prost. Pentru mine conteaza finalul unei calatorii, cum voi ajunge acolo. De regula ii las pe oameni sa ia singuri decizii si ma astept ca ei sa mai si greseasca. Imi asum acest risc”, explica la momentul respectiv Chandran.

El a detaliat in cadrul Inspiro ce calitati definesc un bun lider, dar si cum arata reversul medaliei.

“Un CEO este un mod de a gandi, nu doar o pozitie. Ai nevoie in primul rand de o viziune proprie si conteaza ce lasi in urma. Mai ai nevoie de focus si aliniere. Un CEO trebuie sa scoata ce e mai bun din angajatii sai, sa ii motiveze, trebuie sa simta energia oamenilor. Sa fie un….Chief Energy Officer”, afirma Chandran.

Nu in ultimul rand ecuatia unui bun CEO este completata de autenticitate si de “inteligenta de colaborare”. “Inseamna sa ii determini pe oameni sa lucreze pentru un scop crescandu-le nivelul emotional, nivelul de implicare”, explica Gerard Chandran.

La polul opus, ce ar putea “submina” un lider sunt urmatoarele situatii: prea mult succes, ego-ul, teama de esec, sanatatea sau "fortarea limitelor".

Credit foto: Tudor Vintiloiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri