O serie de universitati din Marea Britanie ofera, din acest an, elevilor romani care iau Bacalaureatul posibilitatea sa intre la facultate intr-un an pregatitor, printr-un program numit “foundation”. Acestia pot studia materii asemanatoare cu cei din anul I si isi vor putea perfectiona limba engleza, avand posibilitatea ca, dupa anul pregatitor in foundation, sa poata accede in anul I, la facultatea dorita, doar la aceeasi universitate, in conditiile in care trec cu brio examenele de sfarsit de an.

“Acest sistem permite tinerilor romani sa studieze in Marea Britanie, chiar daca nu au obtinut note foarte mari in Bacalaureat. In programele de foundation ale universitatilor din Marea Britanie sunt acceptati tineri care au luat minim nota 6 la Bacalaureat si care au un nivel de engleza B2. In general, romanii care aplica pentru studii in strainatate sunt foarte buni si sunt imediat acceptati de universitati. Insa, exista si foarte multi care, din diverse motive, nu au avut o performanta deosebita in Bac, dar isi doresc sa studieze in strainatate si au chiar potential pentru a se dezvolta intr-un domeniu pe care nu il pot accesa in tara noastra. Ei bine, aceste universitati ofera acum o sansa si acestor tineri sa se pregateasca pentru cariera dorita, la un nivel foarte inalt”, explica Ana Maria Papp, Manager Departament Universitati, IntegralEdu.

Universitatile din Marea Britanie care ofera in acest an programe pregatitoare de studiu in sistem foundation sunt Anglia Ruskin University, Coventry University, Lancaster University, Leicester University, NAVITAS (London Brunel International College si Cambridge Ruskin International College).
Dintre acestea, Navitas are sistemul cel mai permisiv pentru cei care nu au avut rezultate foarte bune la examenul de Bacalaureat.

Cum poti accesa un program pregatitor

Integral Edu organizeaza in luna iulie un targ educational, in cadrul carora cei interesati pot afla mai multe detalii despre program.

In prealabil, cei interesati pot sa contacteze un consultant, care le va pregati dosarul, iar la eveniment, tinerii vor pleca pe loc cu o decizie daca sunt acceptati.

“Sistemul de admitere in 15 minute se adreseaza in acelasi timp si tinerilor care au aplicat deja la o universitate in strainatate, dar care nu sunt 100% convinsi ca au facut cea mai potrivita alegere. Astfel, ei mai au o sansa pe ultima suta de metri sa schimbe universitatea sau domeniul”, precizeaza Ana Maria Papp.

Grupul de firme Integral are o experienta internationala de peste 24 de ani in consilierea elevilor, parintilor si a tuturor celor interesati de alegerea celor mai bune programe educationale si institutii de invatamant din strainatate, studii gimnaziale, liceale, universitare si centre de limbi straine. Prezenta in Romania din anul 2008, IntegralEdu reprezinta peste 500 de institutii de invatamant de top din Europa si SUA.

Sursa foto: Samot, Shutterstoc

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri