Multi tineri se plang ca in perioadele de practica pe care le efectueaza in companii nu primesc foarte multa atentie si sunt adesea pusi sa faca doar lucrurile pe care ei le considera inutile, precum xeroxurile. Carmen Baibarac, HR director Deloitte Romania, a explicat ca tinerii se pot folosi de astfel de situatii pentru a-si imbogati cunostintele, daca isi doresc cu adevarat sa invete.

Compania Deloitte angajeaza adesea in departamentele de audit si consultanti tineri absolventi de facultate, aflati la primul job. Iar un plus la angajare este practica efectuata in perioada studiilor.

"Nu conteaza din ce facultati vin, ideal ar fi sa aiba si ceva experienta. Ei oricum ar trebui sa faca practica la facultate. Pentru noi, ca angajator, faptul ca a facut practica este un semnal ca omul a fost interesat, a luat contact cu o organizatie si intelege ce se intampla pe acolo", a precizat directorul de HR al Deloitte.

Potrivit acesteia, tinerii trebuie sa profite de toate ocaziile care li se ofera in timpul perioadelor de internship pentru a invata lucruri noi.

"Avem candidati care vin si ne spun ca au facut un stagiu de practica, dar nu au invatat nimic, pentru ca au fost pusi doar sa faca copii xerox. Dar altfel stau lucrurile daca spun ca au fost intr-un stagiu de practica o luna, in care i-au pus sa faca doar copii, insa au invatat cum functioneaza copiatorul. Sau ca o doamna de la copiator le-a povestit cum stau lucrurile in organizatie si au mai invatat ceva si de la o persoana pe langa care au stat, chiar daca acea persoana era ocupata", a explicat Carmen Baibarac.

Compania de audit si consultanta Deloitte Romania furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale - audit, taxe, consultanta, consultanta financiara. Prezenta in peste 150 de tari, Deloitte are peste 200.000 de angajati.

Citeste si articolul HR Deloitte: Am minti sa nu recunoastem ca se sta mult la birou in consultanta. Compensam cu zile libere, in perioadele cu activitate redusa

Sursa foto: l i g h t p o e t, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri