Cel mai probabil, compania pentru care lucrezi nu te plateste ca sa dormi. Exista insa o companie, Aetna, furnizor de asigurari de sanatate, care asta face, isi plateste angajatii sa doarma bine.

Astfel, daca angajatii demonstreaza ca dorm cel putin sapte ore pe noapte timp de 20 de nopti la rand, folosind un dispozitiv de tipul FitBit, pot sa castige pana la 25 dolari pe noapte. Prin intermediul acestui program angajatii companiei pot castiga pana la 500 de dolari pe an, un premiu bun pentru un obicei care isi aduce aportul, in primul rand, asupra sanatatii angajatilor, scrie Business Insider.

CEO-ul companiei, Mark Bertolini, a implementat acest program anul trecut, din dorinta de a-i ajuta pe angajati sa se concentreze mai bine si sa isi creasca productivitatea la locul de munca.

Institutiile de specialitate recomanda ca adultii sa doarma pe timpul noptii cel putin sapte ore, insa, in realitate, nu multa lume reuseste sa faca acest lucru. Un raport prezentant de McKinsey & Company Insights arata ca 43% dintre cei aproximativ 200 de lideri analizati recunosc ca nu se odihnesc suficient in patru nopti pe saptamana.

Sursa foto: Billion Photos, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri