Cu totii stim deja ca fondatorul Apple, Steve Jobs, a renuntat la facultate dupa primul semestru, sau ca fondatorul Microsoft, Bill Gates, a renuntat la studiile de la Harvard, insa majoritatea directorilor executivi ai marilor companii au pus mare pret pe studii, carora le datoreaza intr-o oarecare masura functiile importante pe care le ocupa in prezent.

Studiile de licenta au fost completate in cazul multora dintre ei de MBA-uri sau alte tipuri de mastere in domeniul businessului. De altfel, si in Romania un program de masterat peste hotare este la mare cautare printre angajatori. Preturile pentru astfel de programe educationale variaza in functie de prestigiul universitatii, insa ele reprezinta o investitie in viitorul profesional. Poti apela la un astfel de credit rapid, care te va ajuta sa achiti taxele de scolarizare, iar cu ajutorul calculatorului de rate poti vedea inca de la bun inceput care va fi suma aproximativa pe care o vei avea de platit.

Iata, asadar, o trecere in revista a celor mai faimosi CEO si a studiilor care le-au inlesnit drumul catre succes.

Warren Buffett, CEO Berkshire Hathaway

Cunoscut pentru stilul sau de viata neobisnuit de modest pentru renumele si averea sa, Warren Buffett a studiat administrarea afacerilor la Wharton School de la Universitatea Pennsylvania. Dupa doi ani s-a transferat la Universitatea din Nebraska-Lincoln. A absolvit la 19 ani cu diploma de licenta in Administrarea Afacerilor. Dupa ce a fost respins de Harvard, Buffett s-a incris la Columbia Business School, unde a absolvit un master in Economie. Potrivit Forbes, Buffett, CEO-ul companiei Berkshire Hathaway are o avere de circa 66 de miliarde de dolari.

Marissa Mayer, CEO Yahoo

Marissa Mayer este CEO la Yahoo si una dintre cele mai influente femei din lumea businessului mondial. A devenit director executiv al gigantului IT in 2012, dupa mai multi ani in pozitii cheie dintr-o alta companie de renume, Google. Atat studiile de licenta, cat si cele de masterat le-a absolvit la Universitatea Stanford din SUA. Licentiata in stiinte, dupa ce initial isi dorea sa devina medic, Mayer si-a continuat studiile de masterat in Informatica (Computer Science).

Tim Cook, CEO Apple

Cel care l-a succedat pe Steve Jobs la carma companiei Apple are o diploma de licenta de la Universitatea Auburn (Alabama, SUA) si un MBA de la Fuqua School of Business din cadrul Universitatii Duke (Carolina de Nord, SUA). Se afla in fruntea Apple inca din 2011, iar in 2014 a devenit primul CEO al unei companii din Fortune 500 care a declarat public ca este gay. In 2015, averea sa se ridica la circa 700 de milioane de dolari



Marco Tronchetti Provera, CEO Pirelli

Provera, unul dintre cei mai cunoscuti si longevivi directori generali din Europa, a studiat Economia si Administrarea Afacerilor la una dintre cele mai prestigioase universitati de pe Batranul Continent – Universitatea Luigi Bocconi, din Milano. De altfel, la aceeasi universitate au studiat si alti directori generali de la mari companii italiene (CEO-ul ENI si CEO-ul Telecom Italia). Provera se afla in fruntea companiei Pirelli inca din 1992.

Meg Whitman, CEO HP

Licentiata in Economie la Universitatea Princeton, Meg Whitman, CEO Hewlett Packard Enterprise are si un MBA de la Harvard Business School. Cu o avere de peste 20 de miliarde de dolari, Meg Whitman este singura femeie care a detinut functia de CEO in doua mari companii din SUA: eBay (timp de 10 ani) si Hewlett Packard Enterprise (din 2011 pana in prezent).

Potrivit Business Insider, universitatile din care au absolvit cei mai multi CEO sunt INSEAD, din Franta, Harvard Business School, din Statele Unite ale Americii si IESE Business School de la Universitatea Navarra din Madrid.

Ce studii crezi ca ar trebui sa aiba un CEO?

Sursa foto: Kent Sievers / Shutterstock.com, JStone / Shutterstock.com, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri