Noi nu dam gres de suficient de multe ori; trebuie sa dam gres mai repede, mai des si in lucruri mari; trebuie sa-i convingem pe liderii nostri ca esecul este ceva acceptabil. Este aproape ca si cum am zice: „Daca am da gres cu desavarsire, am putea crea miracole!” Aud asemenea chemari la greseala in fiecare zi in conversatiile cu liderii de corporatii tinute la IMD. Se discuta despre asta cu voce tare, clar si neintrerupt, si exista un patos si o angoasa reale in conversatiile care genereaza aceste chemari, conform Revistei CARIERE.

Acum cativa ani (in aprilie 2011) „zgomotul” discutiilor despre esec devenise atat de intens, incat Harvard Business Review a dedicat un intreg numar de revista esecului. Editorialul introductiv al acelei editii incepea cu o recunoastere a unui fapt: „Esecul. Suntem niste ipocriti in privinta lui. Du-te online si vei gasi o gramada de aforisme placute care sarbatoresc inevitabilul esecului si arata importanta lectiilor pe care ar trebui sa le invatam din greseli. Numai ca, in viata reala – ca si in companiile reale –, esecul este echivalent cu anatema. Ne temem de el. Il evitam. Il penalizam”.

In plus, acum stim ca nu toata lumea se afla intr-o pozitie care ii permite sa esueze cu gratie. Intr-un articol de opinie recent, publicat in New York Times, Kate Losse – (scriitoare si eseista americana, autoare a cartii The Boy Kings: A Journey Into the Heart of the Social Network despre vremea in care a lucrat la Facebook, precum si a unui eseu critic, publicat in revista Dissent, despre cartea Lean In, scrisa de COO-ul Facebook, Sheryl Sandberg, eseu in urma caruia a primit de la sefa PR-ului Facebook, Brandee Barker, care se ocupa si de campania publicitara a cartii, mesajul: „Exista un loc special in iad pentru tine”, n.tr.) – aratase ca „lucrul care nu este mentionat in marketingul facut in favoarea esecului este faptul ca nu toata lumea poate, hai sa zicem, esua cu succes”. Ea il citeaza pe un antreprenor care a avut intelepciunea sa remarce ca „aprecierea potrivit careia un lucru este sau nu este un esec este subiectiva” si arata ca situatia este determinata, in parte, de cine esti si de ceea ce ai facut inainte de aceasta experienta punctuala.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Uber Images / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri