Cunoasterea a cel putin o limba straina este deja o conditie esentiala pentru angajati, iar companiile stiu cat de important este sa investeasca in pregatirea oamenilor in acest domeniu, pentru ca apoi sa culeaga roadele. "Meditatiile" angajatilor incep de la mai putin de 500 de euro, insa pot ajunge la mii de euro, daca se doreste pregatirea lor la un nivel de "utilizator experimentat".

“Desi nivelul general de limba straina al angajatilor, ori potentialilor angajati este bun, angajatorii aleg, in continuare, cursuri de limbi straine. Pentru a-si atinge obiectivele, angajatii trebuie sa stapaneasca terminologia specifica industriei in care activeaza compania. Ca atare, livram cursuri de limbi straine personalizate pentru obiectivele de comunicare ale cursantilor si pentru nevoile de business ale clientilor” a declarat Delia Dragomir, partener in cadrul Eucom, companie de servicii lingvistice, parte a grupului Ascendis.

Cel mai des, companiile investesc in pregatirea oamenilor pentru limbile engleza, franceza, germana, spaniola si Italiana.

Tarifele pentru o ora de curs pot sa varieze intre 9 si 22 de euro, iar pentru atingerea unui nivel de pregatire sunt necesare aproximativ 80 de ore (450-1.600 de euro).

Conform Cadrului Comun de Referinta European, abilitatile de intelegere, vorbire si scriere intr-o limba straina pot fi incadrate in sase niveluri: A1, A2 (utlizatori elementari, care inteleg si cunosc elemente de baza), B1 si B2 (utilizatori independenti, care au un nivel ridicat de intelegere si de folosire a frazelor complexe intr-o limba straina), C1 si C2 (utilizatori experimentati, care nu intampina dificultati in intelegerea, vorbirea si scrierea intr-o limba straina).

"O limba straina ii ofera angajatului posibilitatea sa se exprime, sa comunice cu incredere cu partenerii de afaceri si poate sa il ajute chiar sa obtina o promovare", a explicat Silviu Dragomir, Eucom.

Noua din zece romani auditati comunica intr-o limba straina

Un procent de 94% dintre persoanele auditate de catre organizatiile din Romania au cunostinte bune sau foarte bune de limba straina, arata rezultatele unei analize realizate de Eucom.

”In 2015, consultantii Eucom au evaluat peste 4.500 de tineri profesionisti. Acestia au parcurs o serie de teste care stabilesc nivelul real de cunostinte de limba straina.

Rezultatele evaluarilor arata ca 69% dintre cei evaluati sunt utilizatori independenti ai unei limbi straine, ceea ce inseamna ca se exprima cu acuratete si utilizeaza coerent notiuni diverse de vocabular, pe teme familiare, dar si complicate. De asemenea, 25% dintre persoanele evaluate intra la categoria <<utilizatori experimentati>>, ceea ce inseamna ca, de exemplu, pot participa fara probleme la conferinte sau intalniri de afaceri in limba straina tinta”, a declarat Delia Dragomir, partener in cadrul Eucom.

In total, in 2015, la cursurile de limbi straine sustinute de trainerii Eucom au participat peste 10.000 de angajati din companiile din Romania cu domenii de activitate diverse: auto-moto, productie, retail, outsourcing, telecom, servicii financiare sau IT.

Eucom, companie de servicii lingvistice infiintata in anul 2002 de catre Silviu si Delia Dragomir, a livrat anul trecut peste 150.000 de ore de instruire la care au participat mai mult de 10.000 de angajati din 92 de companii. Incepand cu anul 2013, Eucom a devenit parte a grupului Ascendis. Cu o echipa, la nivel national, formata din 216 traineri, Eucom furnizeaza cursuri de limbi straine, audit lingvistic, traduceri si interpretare.

Sursa foto: gpointstudio, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri