Harta traseului

Harta traseului

Indiferent de cum alegi sa ajungi la interviul de angajare, fie ca este cu transportul in comun sau cu masina personala, fa-ti timp si printeaza-ti directiile. In felul acesta, nu risti ca o defectiune a telefonului sau GPS-ului sa te faca sa ratezi intalnirea, scrie Business Insider.

Daca timpul iti permite, poti chiar sa mergi acolo cu cateva zile inainte, sa te asiguri ca stii sa ajungi si sa poti estima corect timpul de care ai nevoie pana la destinatie.

Foto: Taina Sohlman, Shutterstock

Notite

Notite

Inainte de interviu este bine sa faci o scurta cercetare despre compania in care vrei sa te angajezi, astfel incat sa fii pregatit pentru eventualele intrebari pe care le poate adresa angajatorul. Toate aceste informatii pot fi grupate in notite, care se vor dovedi utile, cu siguranta.

Iti poti nota numele si functia recrutorilor, precum si legaturile pe care acestia le au cu pozitia pentru care tu candidezi. Mai poti scrie punctele pe care vrei sa le atingi in timpul interviului si posibile raspunsuri la intrebarile angajatorilor.

Foto: Syda Productions, Shutterstock

Copii ale CV-ului

Copii ale CV-ului

In ciuda tranzitiei de la CV-ul traditional de pe foaie la sabloane social media mai dinamice, cum ar fi LinkedIn, multi angajatori inca se asteapta sa primeasca CV-ul fizic de la candidat.

Ideal este sa ai o copie pentru tine si pentru fiecare dintre intervievatori.

Foto: joingate, Shutterstock

Portofoliu cu munca ta

Portofoliu cu munca ta

Poate fi o idee buna sa te prezinti cu mostre ale muncii tale la interviu, care sa reprezinte foarte clar ce stii sa faci.

Foto: Daxiao Productions, Shutterstock

Intrebari pentru angajator

Intrebari pentru angajator

Adesea, intervievatorii permit candidatilor sa adreseze intrebari la interviul de angajare, ceea ce se poate dovedi a fi un avantaj pentru acesta si sansa de a demostra ca este omul potrivit pentru pozitia deschisa.

Si cum angajatorii se asteapta sa ai intrebarile la tine, este bine sa fii pregatit.

Intrebarile cu cel mai mare efect sunt:

1. Cum credeti ca va evolua pozitia in urmatorii trei ani?

2. De ce informatii aveti nevoie pentru a va usura decizia de angajare?

3. Cum va contribui munca mea la misiunea organizatiei?

Foto: SK Design, Shutterstock

Sursa foto: Daxiao Productions, Shutterstock