Inginerii software, dar si cei din domeniul auto sau inginerii proiectanti primesc printre cele mai mari salarii din economie. Chiar si 2.500-3.000 de euro pe luna, potrivit specialistilor in recrutare. Salarii de mii de euro pot obtine si inginerii din productie sau din constructii, conform Revistei CARIERE.

Inginerii din domeniul software - mai ales cei specializati in ultimele tehnologii - pot ajunge la un nivel salarial de 2.000 euro net, chiar 2.500-3.000 euro net, daca detin si o functie de conducere”, spune Raluca Penes, HR Coordinator Smartree. Un salariu net de 2.000 de euro net poate obtine si un inginer cu experienta din domeniul automotive. „Zonele de vest, centru si sud ale tarii sunt cele mai favorizate pentru aceasta industrie, datorita jucatorilor din piata care detin unitati de productie/asamblare si birouri aici”. Inginerii din sectorul constructiilor (inclusiv proiectanti) pot castiga si ei pana la 1.500 euro net. „Este important de mentionat ca pe aceste segmente nu sunt diferente majore de la zone la zone, cel putin in domeniul software salariile fiind aliniate la nivelul pietei romanesti”.

Bogdan Dragoescu, Chief Operations Manager Lugera, spune ca pot ajunge la 2.500 de euro salariu inginerii cu experienta din automotive si inginerii proiectanti. Un inginer de productie poate avea 2.000 euro/ luna daca are experienta, dar daca e debutant va primi 600 euro/ luna. Inginerii proiectanti primesc la debut 800 euro/ luna, dar o data cu experienta salariile pot creste pana la 2.500 euro/ luna. Si in Telecomunicatii, pentru un rol de debutant se ofera salarii de aproximativ 800 euro, dar seniorii pot ajunge la 2.000 euro. In constructii, salariul unui debutant pe un rol de inginer design, inginer ofertare sau inginer tehnic poate porni de la 600 de euro, iar pentru seniori, in functie de experienta, performante si dimensiunea proiectului, acestea pot fi de 1.500 – 2.000 euro/ luna. In IT, un QA Engineer junior poate castiga intre 700 si 900 euro, daca a ajuns la un nivel de experienta va primi 1.000-1.400 euro, iar un QA senior poate ajunge sa obtina 2.500 euro/ luna.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Kuzma / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri