Vara nu este o perioada moarta pentru recrutare. In afara locurilor de munca sezoniere, majoritatea in servicii, sunt domenii in care se recruteaza incontinuu. Si se recruteaza in special manageri, care vor conduce proiectele companiilor din toamna, conform Revistei CARIERE

In ciuda cliseelor, si poate pe principiul gospodarului care isi face vara sanie, companiile recruteaza vara, pentru cateva motive foarte intemeiate.

Un prim motiv ar fi pentru pozitii-cheie (de cele mai multe ori, in cazul unei extinderi) care la toamna se presupune ca vor prelua roluri cu responsabilitati de buget, cu impact in business sau de strategie. In aceasta situatie, un proces de recrutare pornit la sfarsitul verii va aduce profesionistul in organizatie cu o intarziere de minimum o luna – doua fata de startul ideal – ultimul trimestru al anului.

O alta situatie este cand se recruteaza pentru roluri de inlocuire, caz in care, indiferent de sezon, este necesar sa intregesti echipa. Se mai recruteaza pentru roluri de nisa, care necesita timp, un sourcing extrem de detaliat, o selectie care presupune rabdare.

Importanta este si aria de business in care activeaza companiile in cautare de profesionisti in aceasta perioada: IT-ul, productia, serviciile profesionale sunt cateva din domeniile in care componenta umana este indispensabila, indiferent de sezon.

Citeste articolul integral pe CARIERE.

Sursa foto: pzAxe / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri