Sedintele sunt necesare, dar costisitoare (ne costa timp, deci – bani), mai ales daca sunt prea frecvente, dureaza prea mult si nu duc la obtinerea rezultatelor pentru care au fost convocate. Care sunt cele mai frecvente greseli ale romanilor cand vine vorba de sedinte si cum sa nu pierzi timpul in sedinte i-am intrebat pe specialisti, conform Revistei CARIERE.

O sedinta mica la inceputul fiecarei zile de munca sau una saptamanala? De ce nu una pe luna? Una dintre greselile managerilor romani este tocmai frecventa convocarii intalnirilor de serviciu, spune Octavian Pantis, cofondator Qualians si trainer. Iar sirul greselilor este lung. „Fac prea multe sedinte, propun in sedinta subiecte de informare seaca, rezolvabile mai eficient pe alte canale, permit dezbateri de tip talk-show si divagatii de la subiect, sunt fie prea duri, fie prea «moi» in sedinta, nu dau o directie de actiune clara in urma ei”, precizeaza trainerul.

Si Anca Florea, Partner & Head of Consulting, Trend Consult, enumera printre greselile des intalnite convocarea sedintei fara specificarea scopului sau depasirea timpului alocat. „Nu avem un studiu facut pe greselile frecvente in managementul romanesc, insa din experienta noastra am observat cateva comportamente care pot afecta productivitatea sedintelor: sunt chemati la sedinta participanti care nu pot avea o contributie sau nu au nimic de castigat ca urmare a participarii la intrunire; nu sunt specificate scopul si structura intalnirii; nu sunt trimise documentele de suport anterior sedintei, iar in intalnire se cer opinii sau solutii pe baza informatiilor din acele materiale; nu se respecta timpul alocat; se transforma intalnirea in sesiune de de feedback negativ”.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri