“Care este cea mai mare slabiciune a ta?” este una dintre cele mai comune intrebari pe care le adreseaza oamenii de resurse umane la interviurile de angajare. Motiv pentru care exista si o multime de articole care ii invata pe candidati cum sa raspunda. Insa metodele recrutorilor se schimba si pot pune in dificultate candidatul.

Insa si oamenii care fac angajari stiu asta si cauta noi modalitati prin care pot sa obtina aceasta informatie de la candidati. Iar una dintre strategiile la care apeleaza este aceea de a adresa intrebarea diferit, scrie Business Insider.

De exemplu, in loc sa intrebe “care este slabiciunea ta cea mai mare?” pot adresa candidatului urmatoarea intrebare “care este lucrul care iti displace cel mai mult la tine?”.

In acest fel, pot obtine exact raspunsul pe care il cauta, iar pe candidat il pot incurca, gasindu-l nepregatit pentru aceasta intrebare. Si astfel, poate sa spuna mai multe despre sine decat se gandea ca o va face.

James Reed, autor al cartii "Why You?: 101 Interview Questions You'll Never Fear Again," si presedinte al Reed, un site de joburi din UK si Europa, numeste aceasta intrebare «geamanul rau» al intrebarii "Care sunt cele mai mari slabiciuni pe care le ai?".

"De ce ar alege un angajator aceasta formulare conflictuala? Poate fi pentru a-l determina pe candidat sa isi descopere defecte mai profunde si semnificative, in contextul in care candidatii sunt in general pregatiti bine pentru intrebarile standard legate de slabiciuni. Sau pur si simplu pentru a-l «ciufuli» putin, din dorinta de a vedea cum se descurca in astfel de situatii", spune Reed.

Indiferent care este intentia angajatorului, Reed spune ca un candidat bun nu trebuie sa raspunda asa cum se asteapta celalalt.

"Acesta este un interviu, nu o sesiune cu psihiatrul, astfel incat sa va deschideti sufletul. Trebuie, insa, sa va pastrati calmul si sa raspundeti, altfel veti da impresia ca nu puteti face presiunii. In mintea voastra, refaceti intrebarea si raspundeti ca oricarei alte intrebari legata de zone in care trebuie sa faceti imbunatatiri. Va puteti umaniza cu acest defect, peste care se poate trece si care nu va afecteaza activitatea la locul de munca", explica Reed in carte.

Sursa foto: SK Design, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri