Asumi ca vei obtine automat postul

Asumi ca vei obtine automat postul

Daca esti un om cu experienta, ai un CV incarcat cu competente si experiente, cu siguranta te vei gandi ca esti candidat de top pentru orice job. Insa nu trebuie sa fii atat de sigur. In piata exista o multime de oameni cu CV-uri impresionante si sunt sanse ca inclusiv acestia sa fi aplicat pentru acelasi post, mai ales daca pozitia este intr-un start-up interesant sau n vreo companie de tehnologie, scrie Business Insider.

Indiferent de situatia in care te afli, nu presupune ca ti-ai si adjudecat pozitia. Inainte de interviu, afla cat de mult poti despre postul pe care il tintesti, si, in timpul interviului, ofera raspunsuri detaliate intrebarilor.

Foto: rangizzz, Shutterstock

Pui la indoiala capacitatile angajatorului

Pui la indoiala capacitatile angajatorului

Angajatorul stie ce face la interviu. Si chiar daca nu este asa, nu vrei sa strici interviul prin punerea la indoiala a tehnicilor lui de intervievare. De exemplu, replici precum „Esti sigur ca vrei sa ma intrebi acest lucru?” nu trebuie rostite niciodata la interviu.

Cateodata te vei gasi in situatia in care intervievatorul pare distant sau neangajat in discutie. Fie adreseaza intrebari nepotrivite sau este clar ca nu s-a deranjat sa-ti citeasca CV-ul ori sa iti urmareasca profilul online. In aceste circumstante, regulile simple se aplica: ramai calm si raspunzi intrebarilor complet.

Foto: David Crockett, Shutterstock

Vorbesti prea mult

Vorbesti prea mult

Angajatorul vrea sa afle mai multe lucruri despre tine, insa asta nu inseamna ca trebuie sa vorbesti foarte mult.

Sa oferi detalii este intotdeauna bine, insa nu trebuie sa transformi raspunsul intr-o poveste. De exemplu, la intrebari precum “Ce nu ti-a placut la ultimul tau job?” un raspuns concis se poate dovedi cea mai buna optiune, ramanand pozitiv pe cat posibil.

Foto: Shutterstock, Minerva Studio

Te bazezi prea mult pe rezultatele tale

Te bazezi prea mult pe rezultatele tale

Indiferent cat de impresionant este CV-ul tau si parcursul tau profesional, nu vei obtine un job doar datorita calificarilor pe care le ai. Un interviu este locul ideal pentru a-ti arata si asa-numitele soft-skills, cum este capacitatea de a empatiza si colabora.

Angajatorul va fi cel care va evalua cat de bine te potrivesti cu mediul si cultura din companie.

Foto: goodluz, Shutterstock

Sursa foto: Viktor Gladkov, Shutterstock