Scoala Americana Internationala si-a bugetat pentru anul scolar 2016-2017, care va incepe in data de 22 august, venituri in valoare de 16 milioane de euro, similare cu rezultatele din anul anterior. Taxele in aceasta institutie incep de la 6.800 de euro pentru clasele de gradinita si ajung la 20.000 de euro la liceu.

Studiile in Scoala Americana Internationala (AISB) au la baza programul de Bacalaureat International, iar activitatea AISB este acreditata de institutii precum New England Association of Schools and Colleges, Council of International Schools si International Baccalaureate Organization.

In anul scolar care va incepe s-au inscris 810 de elevi, dintre care 242 pentru clasele de liceu. Elevii provin din 56 de tari, iar un top cinci este reprezentat de Romania (32%), USA (13%), Israel (5%), Germania (4%) si Turcia (4%).

Investitii de un milion de euro

”Cel de-al 54-lea an de existenta a Scolii Americane Internationale din Bucuresti ne gaseste pregatiti sa ne ridicam la un alt nivel, unul fara precedent in Romania. Corpul profesoral in care sunt reprezentate peste 19 nationalitati, elevii si parintii din 56 de tari, precum si programa recunoscuta la nivel international reprezinta puncte forte pe care le sprijinim prin modernizarea campusului deschis in urma cu 15 ani. O noua biblioteca, aliniata realitatilor si nevoilor zilelor noastre, laboratoare de stiinte, clase modernizate, tehnologie avansata si multe alte noutati ii asteapta pe elevii nostri in acest an scolar, mai ales ca au fost realizate investitii de peste 1 milion de euro pe parcursul verii. De altfel, AISB efectueaza in fiecare an scolar investitii de minimum 500.000 de euro, pentru confortul elevilor si modernizarea scolii ”, declara Dr. Robert Brindley, directorul Scolii Americane Internationale din Bucurtesti.

AISB propune programe de studii pentru copii cu varsta foarte mica (doi ani), pana la elevi de liceu. Fiecare clasa de studiu are maximum 20 de elevi, iar taxele pentru un an scolar pornesc de la 6.868 euro (invatamant prescolar) si ajung la 20.080 euro (ultimii doi ani de liceu).

Anual, Scoala Americana Internationala din Bucuresti ofera si 2-3 burse scolare pentru elevii romani ce intra in clasele a 8-a si a 9-a. In anul scolar 2016 – 2017, trei elevi de la scoli din Bucuresti sunt beneficiarii unor burse totale de studiu.

„In fiecare an oferim elevilor nostri un program secvential, diversificat si dinamic de studiu, si ne angajam in pregatirea lor atat pentru a urma cursurile celor mai bune universitati din intreaga lume, dar si in dezvoltarea lor ca cetateni responsabili, gata sa faca fata provocarilor secolului XXI. Scoala noastra promoveaza o perspectiva sanatoasa si echilibrata asupra vietii in diversitatea de activitati curriculare cu programe care au aplicabilitate dincolo de limitele clasei, in comunitate”, spune Catalina Gardescu, director de admitere al AISB.

Scoala Americana Internationala din Bucuresti este, potrivit datelor proprii, cea mai veche si mai extinsa scoala internationala din Bucuresti, infiintata in 1962 de catre Ambasada Statelor Unite, si rezidenta, in prezent, in campusul construit in 2001, pe o suprafata de 10 hectare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri