Chiar daca nu au experienta inca in campul muncii, multi absolventi stau pe ganduri cand li se ofera oportunitatea realizarii unui stagiu de practica intr-o companie si, de multe ori, aleg oferta in care sunt si platiti. Dragos Gheban, managing partner al Catalyst Solutions, considera ca tinerii ar trebui sa renunte la acest criteriu, pentru ca un internship, chiar daca se intinde pe mai multe luni, va da roade prin cresterea sanselor de angajare.

"Eu as recomanda tinerilor care isi permit sa foloseasca alte criterii inainte de a pune pe primul loc salariul atunci cand aleg sa ia parte la un internship. Cred ca, in primul rand, ei trebuie sa fie atenti ca activitatile pe care le deruleaza in perioada aceea de practica sa se alinieze cu planurile lor de cariera", a declarat pentru wall-street.ro seful companiei de consultanta in domeniul resurselor umane.

Tot el spune un tanar merita sa spuna da unui internship neplatit, care poate dura chiar si 6 luni de zile sau mai mult, pentru ca acesta isi va recupera investitia prin cresterea sanselor de angajare, fie ca este vorba de acea companie sau de alt angajator.

Investitia in educatia ta, cat esti student, este cea mai buna, chiar daca rezultatele le obtii pe termen lung. Te va ajuta sa te angajezi, pentru ca prin practica devii un candidat mai competitiv

Tinerii in internship, sursa de candidati

Dragos Gheban a aratat ca in domeniul resurselor umane, in care activeaza si in care angajatii cu experienta ajung sa castige si cateva mii de euro, intershipurile sunt principalele surse din care sunt angajati oameni in departamentele de profil.

"In domeniul resurselor umane sunt disponibile multe internship-uri, pentru ca strategia de recrutare in acest mod este una foarte buna, iar angajatii din resurse umane sunt primii care isi cauta interni. In medie, acestea sunt platite cu 1.200 de lei. Pentru juniori, aflati la primul job, salariile se ridica in medie la 1.500 de lei pe luna", a explicat managerul.

Catalyst Solutions este o companie de consultanta in domeniul resurselor umane, specializata in dezvoltarea de solutii de recrutare si employer branding.

Iti recomandam sa citesti si articolul Domeniul in care poti sa castigi mii de euro, daca iti place sa lucrezi cu oamenii

Sursa foto: pathdoc, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri