Continuarea studiilor postuniversitare reprezinta un interes tot mai mare in randul absolventilor romani, mare parte dintre ei dorindu-si sa urmeze un studii de masterat, de doctorat sau chiar un MBA, arata un raport lansat de D&D Research, la initiativa Universitatii Romano-Americane.

Astfel, potrivit cercetarii, 60% dintre tineri au raspuns afirmativ la intrebarea cu privire la intentia de continuare a educatiei universitare la nivel de masterat.

In ceea ce priveste tipul de studii preferat, acelasi raport care vizeaza masurarea structurata a perceptiilor, nevoilor, atitudinilor si elementelor decizionale privind Educatia Universitara arata un interes ridicat pentru programul de masterat, 54,5 % dintre respondenti alegand aceasta optiune. Printre preferintele tinerilor se regasesc si studiile de doctorat si MBA, solicitarile pentru cele doua categorii de programe inregistrand o crestere fata de anul precedent.

„Tinerii inteleg importanta studiilor si aportul de valoare pe care acestea le aduc in cariera lor. Tot mai multi urmaresc sa faca pasul in viata profesionala dupa ce au acumulat cunostintele necesare si sunt pregatiti pentru experienta practica. Si nu facem referire doar la cazul absolventilor de licenta care urmeaza un program de masterat, dar si la cei care isi completeaza studiile cu un program de doctorat sau MBA. Cazul celor din urma fiind adesea reprezentat de cei care au facut deja cativa pasi importanti in cariera si isi doresc mai mult, isi doresc sa se specializeze si sa aprofundeze cunostintele dobandite atat in mediul profesional, cat si in cel academic. Iar noi incurajam tinerii sa foloseasca experienta practica si cunostintele din anii de studii pentru a-si desavarsi formarea, ca profesionisti”, a afirmat Ovidiu Folcut, rectorul Universitatii Romano – Americane.

Raportul arata si un trend in alegerea facultatii pentru continuarea studiilor. Mai mult de jumatate dintre tineri sunt hotarati sa isi continue educatia la aceeasi universitate. Astfel, 30,7% au raspuns „sigur la aceeasi universitate”, iar 25,2% au afirmat „probabil la aceeasi universitate”.

Studiul a fost realizat in perioada aprilie – mai 2016 si este reprezentativ la nivel national pentru orase cu peste 50.000 de locuitori. Ancheta sociologica a fost efectuata telefonic pe 675 de persoane, tineri 16-23 ani (50%) si parinti cu copii intre 16-23 ani (50%).

Sursa foto: wavebreakmedia, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri