Tinerii, desi aflati la inceput de drum in cariera, analizeaza cu atentie companiile inainte de a se angaja, iar in topul aspectelor pe care si le doresc in compania aleasa nu este salariul, ci sunt atmosfera de lucru, siguranta locului de munca si posibilitatile de promovare.

Datele reies din studiul realizat de organizatorii Targului de Cariere (TdC) si arata ca pachetul salarial este pe locul 4 in clasamentul aspectelor de care tin cont candidatii atunci cand se angajeaza.

Cercetarea a fost facuta in cadrul TdC pe un esantion de 1.405 tineri specialisti, absolventi cu studii superioare si candidati cu studii in curs de finalizare din Cluj-Napoca, Iasi, Oradea, Brasov, Sibiu, Targu-Mures si care au varste cuprinse intre 18 si 35 de ani.

In cadrul studiului, respondentii au putut alege aspectele care sunt foarte importante pentru ei in alegerea unui job: atmosfera de lucru, salariul, oportunitatile de promovare, siguranta locului de munca si altele.

Optiunile tinerilor absolventi

  • 72,13% dintre respondenti afirma ca atmosfera de lucru din cadrul companiei este foarte importanta,
  • 70,29% isi doresc siguranta la job,
  • 58,97% cauta la serviciu posibilitatile de promovare si de crestere,
  • 48,60% considera ca pachetul salarial este foarte important.

„Credem ca e important sa-i intrebam direct pe candidati ce este vital pentru ei atunci cand cauta un job sau un internship. Rezultatele studiului arata ca tinerii sunt mai degraba interesati de companii care le ofera ocazia de a invata si de a avansa decat de firme care nu le ofera aceasta oportunitate dupa angajare. Asta si pentru ca ne adresam in special tinerilor care sunt dornici de experiente noi si de oportunitati divserse. O surpriza pentru noi a fost sa vedem ca multi candidati pun pret mai mare pe crestere si avansare, siguranta locului de munca si atmosfera de la seviciu decat pe salariul obtinut la angajare”, afirma PR manager al Targului de Cariere, Corina Brandusan.

Urmatoarea editie a evenimentul de recrutare va avea loc in lunile septembrie, octombrie si noiembrie in Chisinau, Iasi, Brasov, Cluj, Sibiu, Targu-Mures si Oradea, iar in Cluj si Iasi vor avea loc si targuri specializate in IT.

Sursa foto: masson, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri