Noile generatii vin din urma si schimba regulile jocului in piata muncii. Daca pana nu demult, doar cateva companii ofereau angajatilor posibilitatea de a lucra cu program flexibil, tinerii cer sus si tare flexibilitate si colaborari pe proiecte, iar angajatorilor nu le ramane decat sa se conformeze. Specialistii in piata muncii spun ca in 10 ani de acum inainte nimeni nu va mai lucra opt ore pe zi, 12 luni pe an de la un birou, iar flexibilitatea si freelancing-ul vor fi norme in companii, desigur, in functiile care permit acest lucru.

Oana Botolan Datki, managerul companiei de recrutare si selectie Consulteam, spune ca dorinta unui program flexibil sau chiar a freelancing-ului se simte cel mai mult in randul tinerilor IT-isti.

“Cu IT-sti discutia este foarte simpla, ei stiu foarte bine ce vor, din ce in ce mai multi vor sa lucreze ca freelanceri, sa aiba libertate. Iar freelancing inseamna sa vii la birou doar cand ai predare de proiect sau sedinta, in rest trebuie doar sa iti faci treaba. Daca ti-o faci de acasa sau de pe plaja este treaba ta”, a spus Oana Datki.

Citeste articolul complet pe Wall-Street PRO.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri