Organizarea atunci cand lucrezi este esentiala, daca vrei sa pierzi mai putin timp si sa fii mai productiv. Un birou curat, in care pastrezi totul la indemana si aranjat in functie de prioritatile tale te ajuta sa iti incepi mai bine ziua si sa te concentrezi mai mult pe ceea ce ai de facut, scrie Realsimple.com.

O buna organizare a spatiului tau de lucru nu trebuie sa iti ia zile intregi, ci poti sa incepi cu mici detalii si sa iti dai silinta apoi sa mentii lucrurile la locul lor. Iata ce ai de facut, daca vrei sa iti transformi biroul intr-un spatiu organizat:

Foloseste un sistem inteligent pentru a-ti organiza documentele

Toate documentele pe care le tii pe birou pot fi organizate foarte simplu daca folosesti o schema de culori si le ordonezi dupa importanta lor. Foloseste post-it-uri rosii pentru fisierele de maxima importanta, galben pentru cele de care ai nevoie rar si verde pentru documentele de care nu mai ai nevoie, dar carora trebuie sa le tii evidenta.

Pentru a-ti maximiza eforturile de a fi mai organizat, cel mai bine este sa folosesti un astfel de container de arhivare, pentru ca totul sa fie in perfecta ordine, iar tie sa iti fie mai simplu sa gasesti un document atunci cand ai nevoie de el. Asta te va ajuta nu numai sa iti aranjezi biroul, dar nici nu vei mai pierde timp atunci cand cauti un fisier.

Arunca toate lucrurile de care nu mai ai nevoie

Primul pas spre un birou organizat este sa treci in revista toate lucrurile de care nu mai ai nevoie si sa-l eliberezi de toate documentele sau foile pe care nu le mai folosesti, dar si de obiectele care nu fac altceva decat sa ocupe spatiu. Daca nu ai mai utilizat un lucru anume timp de cateva luni, este momentul fie sa il arunci, fie sa il depozitezi in spatele unui dulap sau raft. Cu totii avem obiecte pe care nu le mai folosim, dar pe care nu ne induram sa le aruncam, asa ca cel mai bine este sa pastrezi astfel de lucruri departe de spatiul de lucru.

Pastreaza pixurile si creioanele intr-un suport

Daca ti s-a intamplat adeseori sa cauti un pix sau un creion minute bune in haosul de pe birou, un suport in care sa tii toate instrumentele de scris iti va usura munca. Poti pastra suportul la indemana si sa ai grija sa pui inapoi pixurile dupa ce le-ai folosit.

Fa ordine in sertare

Cea mai simpla cale spre un dulap organizat este sa tii lucrurile aranjate in functie de scopul lor. De exemplu, pastreaza stampilele, capsatorul, agrafele de birou si piunezele colorate intr-un sertar, plicurile, hartia si cartusele de culori pentru imprimanta in alt sertar si intr-un al treilea sertar, obiectele personale.

Un panou te ajuta sa-ti prioritizezi sarcinile

Cand ai multe de facut si nu vrei sa pierzi sirul sarcinilor de serviciu, cel mai simplu este sa iti organizezi un panou in care sa iti notezi si sa imparti in functie de importanta toate lucrurile pe care le ai de rezolvat in acea saptamana. Asa vei sti mereu ce ai de facut si iti vei incepe ziua mai usor, recomanda Brightside.com.

Imparte-ti spatiul de lucru in mai multe zone

Decide ce fel de activitate are loc in fiecare zona a spatiului tau de lucru. Probabil petreci cel mai mult timp in fata biroului si mai ai un dulap sau raft in care pastrezi produsele de birotica si unul cu obiectele tale personale. Daca ai grija sa nu le amesteci, astfel incat sa stii mereu ce si de unde sa iei, timpul tau va fi mult mai eficient folosit, recomanda Lifehack.com.

Ia-ti cinci minute zilnic pentru a face curat

Inainte sa pleci de la birou, pune toate lucrurile inapoi de unde le-ai luat si asigura-te ca ai lasat totul in ordine. Acest lucru te ajuta sa nu mai pierzi timp a doua zi, cand ajungi la serviciu, si sa iti inchei ziua mai usor. Arunca toate foile de care nu vei mai avea nevoie, pune instrumentele de scris la locul lor, sterge masa si tastatura si pune inapoi in sertare documentele, dupa schema de organizare pe care ti-ai pus-o la punct.

Un birou organizat te ajuta sa te concentrezi mai bine si sa fii mereu cu un pas inainte. Si daca reusesti sa iti cresti productivitatea si sa iti eficientizezi timpul, asta se va reflecta si in calitatea muncii tale si in usurinta cu care o faci.

Sursa foto: Shutterstock, Copyright: g-stockstudio

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri