Cand succesul nu apare in cariera unei persoane poate fi atat din cauza unor circumstante externe, insa, de cele mai multe ori, chiar acel individ atrage asupra sa esecul prin modul in care actioneaza. Iata 10 comportamente care ii indeparteaza pe oameni de succes.

1. Isi cauta mereu scuze
Este permis oricarei persoane sa ofere explicatii si sa incadreze intr-un context greselile pe care le face. Dar din momentul in care o persoana incepe sa isi ceara scuze pentru esecul sau trebuie sa fie constienta ca risca sa para o persoana neserioasa.
Cercetatorii de la Universitatea Florida au descoperit ca persoanele care ofera prea multe scuze risca sa ii determine pe ceilalti sa se indoiasca de sinceritatea sa, dar isi si saboteaza in felul acesta atingerea obiectivelor, conform Business Insider.

2. Isi neglijeaza sanatatea
Daca succesul unei persoane vine cu pretul sanatatii sale, atunci efortul este prea mare.
Oamenii de succes isi pun pe primul plan sanatatea, in timp ce restul muncesc prea mult si ajung sa plateasca pentru asta.

3. Nu termina sarcinile incepute
Succesul presupune angajament si perseverenta. O persoana care obisnuieste sa abandoneze un proiect pentru a se lansa in altul nu ajunge sa termine nimic, creand dezamagiri.

4. Nu accepta sa fie criticat
Nimanui nu ii place sa fie criticat de ceilalti. Cheia este sa tratezi fiecare critica ca pe un sfat constructiv, din care care poti invata lucruri interesante.

5. Se inconjoara de negativism
Negativismul este contagios, o arata chiar si studiile. Daca o persoana se alatura unui grup ostil, propriul sau comportament va incepe sa reflecte negativism.

6. Se implica in dispute marunte
Oamenii care dau atentie lucrurilor marunte sunt cei care pierd din vedere imaginea cu adevarat importanta, cea de ansamblu.

7. Vor sa fie protejati
Este important sa ne dam seama ca nu va exista intotdeauna cineva care sa ne tina in puf. Cei care doresc sa isi atinga obiectivele trebuie sa fie constienti ca acest lucru inseamna ca trebuie sa isi faca mai mult curaj.

8. Ii trag pe altii in jos
Competitivitatea nu este neaparat un defect. Insa cei care vor sa iasa in evidenta, trebuie sa faca tot posibilul sa realizeze acest lucru prin cresterea calitatii lucururilor pe care le fac, nu prin sabotarea celorlalti.

9. Sunt reactivi, nu proactivi
O persoana care isi doreste sa guste succesul trebuie sa faca mai mult decat ce ii cer superiorii. Ea trebuie sa devina proactiva si sa intreaca asteptarile celorlalti.

10. Se subestimeaza
O persoana care se subestimeaza si care crede ca orice succes pe care l-a inregistrat a fost intamplator, nereflectand capacitatea sa, este un individ care isi distruge potentialul.

Sursa foto: Roman Motizov, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri