Cand lucrurile sunt blocate, toate partile implicate au o responsabilitate si nu e deloc matur si nici profesionist sa dai vina pe managerii tai care te tot amana, pe birocratia din organizatie care te incurca, pe tine ca nu stii sa profiti de oportunitati, pe colegii din alte departamente care nu te sprijina cand ai nevoie sau pe partenerii externi cu care lucrezi, despre care zici ca livreaza prost. Cand iesi din atitudinea defensiva, iti asumi partea ta de responsabilitate, incepi sa te gandesti mai limpede cum ai putea face sa misti lucrurile, conform Revistei CARIERE.

1. Invata in detaliu cum functioneaza sistemul organizatiei tale. Asa cum parlamentul unei tari are protocoalele lui prin care este facuta ordinea de zi, si in organizatia ta exista un mod in care se face agenda unei intalniri pentru luarea deciziilor. Invata cum functioneaza sistemul si cum se face ordinea de zi: cu cine si cand trebuie sa vorbesti, cine concepe lista deciziilor de luat, cu cine din organizatie te mai poti asocia pentru a construi un subiect cu miza care nu poate fi exclus de pe ordinea de zi. Competentele de cooperare si sprijin reciproc, capacitatea de a construi aliante, competentele care iti dau credibilitate sunt cruciale in acest pas.

2. Intareste-ti „de ce”-ul personal pentru care vrei sa reusesti cu proiectul pe care il conduci. Pentru ca vrei glorie si faima? Cu acest motiv s-ar putea sa activezi multi oponenti si sa te trezesti cu mult mai putina sustinere decat te astepti. Pentru ca n-ai avut incotro si a trebuit sa preiei proiectul? Te asigur ca vei avea putina energie si putina creativitate ca sa faci proiectul sa inainteze, cand va fi nevoie de disponibilitate la efort suplimentar. Invata sa-ti schimbi aceste perspective intr-unele care sa iti foloseasca mai mult, pentru a te incarca cu motivatia optima de care ai nevoie.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Andrey Popov / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri