Florin Simon, 47 de ani, este unul dintre milioanele de romani care au emigrat in decursul anilor cu dorinta de a cauta un trai mai bun si de a asigura familiilor lor o stabilitate care, la vremea respectiva in Romania, nu exista. Dar este printre putinii care se pot mandri cu un titlu de „antreprenor strain al anului” in Italia, unde conduce o companie de import si distributie de produse fabricate in Romania, conform Revistei CARIERE.

Florin Simon a urmat cursurile Liceului de matematica-fizica „George Bacovia” din Bacau, iar odata cu caderea regimului comunist a facut o alegere destul de riscanta: a renuntat la ideea de a merge la facultate pentru a deveni intreprinzator, cu visuri si idealuri care, la vremea aceea, pentru altii, pareau imposibile. „Aveam o dorinta foarte mare de a-mi atinge telurile, incat nu renuntam niciodata si nu ma dadeam niciodata in laturi de la tot ceea ce mi se parea ca este o oportunitate.”

Pana in anul 1996 a incercat diferite activitati comerciale in Bacau, dar avea sa-si dea seama „ca lucrurile nu merg in directii juste si ca piedicile sunt foarte mari”, asa ca in acelasi an s-a hotarat sa plece in Italia.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri