Candidatii tineri, din Generatia Millennials, au asteptari salariale mai mari decat sunt dispusi angajatorii sa le ofere, vor sa promoveze cat mai repede si nu sunt dispusi la ore suplimentare, considera Felix Toma, seful companiei de recrutare Gi Group.

"Candidatii millennials nu mai accepta sa lucreze la banda in fabrica. Acesti tineri au asteptari salariale mai mari decat parintii lor, de exemplu. Tinerii motiveaza acest lucru spunand ca un smartphone costa 300-400 de euro, cheltuiala pe care parintii lor nu o aveau", a explicat Felix Toma.

Esti interesat de domeniul HR? Te invitam sa te inscrii la conferinta WS2GROW, din 3 noiembrie, in care vom vorbi despre cele mai potrivite metode de dezvoltare personala si despre cum poate fiecare organizatie sa isi dezvolte echipe puternice si lideri inspiratori.

El a adaugat ca nu doar tinerii din Capitala sau din orasele mari vor salarii mai mari, ci chiar tinerii de la sate, unde oportunitatile de angajare nu sunt numeroasa, cer mai mult decat pot angajatorii sa le ofere.

La sate, asteptarile salariale ale tinerilor sunt cu 20% mai mult decat ofera angajatorul. Daca acesta ii da un salariu de 1.200 de lei, el sigur va dori 1.500-1.800 de lei.

Angajatii millennials NU au rabdare

Felix Toma a adaugat ca tinerii sunt angajati care nu au rabdare, isi doresc sa promoveze rapid si nu vor sa faca ore suplimentare.

"La locul de munca, tinerii nu au rabdare, oriunde lucreaza vor sa fie promovati repede si nu sunt dispusi la ore suplimentare. Asta inseamna ca au mai mult timp liber, ceea ce este un lucru bun, insa toate acestea vin cu un cost", a mai spus Toma.

Mai mult, el a adaugat ca in activitatea de recrutare intalneste adesea tineri care impun conditii la angajare pentru ca nu sunt presati sa isi gaseasca un loc de munca, sustinandu-se din banii parintilor care lucreaza in strainatate.

Parintii lor lucreaza in Italia, de exemplu, si le trimit 200-300 de euro, iar ei traiesc bine cu banii aia

Gi Group Romania ofera servicii de munca temporara si permanenta prin divizia, recrutare si selectie, salarizare, administrare si consultanta in Dreptul Muncii prin divizia ePayPoint. Incepand din 2013, Gi Group Romania furnizeaza servicii de coaching si training in parteneriat cu Erickson International.

Iti recomandam sa citesti si articolul Angajatorul care ofera salarii de 2.000 de euro net si nu gaseste candidati

Sursa foto: pathdoc, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri