Marti dupa-amiaza, in sala de sedinte a cabinetului Mariei Gheorghiu de la Palatul Victoria era sedinta – Consilierul de stat in cancelaria premierului Dacian Ciolos se intalnea cu „comitetul comitetului” Coalitiei Antisaracie. O mana de oameni pentru care expresia „a pune tara la cale” are sens propriu si urgent. Pana in noiembrie, rotitele mecanismului trebuie sa functioneze bine. Maria Gheorghiu este cofondator al Asociatiei OvidiuRo, unul dintre putinele ONG-uri romanesti care au reusit sa transforme o initiativa in lege. Pasii pe care, odata cu primul clopotel, 111.000 de copii ii pot face catre gradinita au fost parcursi in 15 ani de Maria, conform Revistei CARIERE

Pachetul integrat pentru combaterea saraciei nu sta intr-un dosar pe biroul Mariei Gheorghiu. Cele 47 de masuri sunt intinse pe un perete, grupate pe domenii si pe varste. Viziunea initiala a fost de alocare si de cheltuire eficienta a fondurilor europene pentru combaterea saraciei. Romania si-a asumat prin Strategia 2020 reducerea saraciei la 11%, cu vreo 500.000 de oameni. E fezabil acest lucru? „Daca se continua in ritmul asta si daca intr-adevar fondurile europene alocate vor ajunge la cei care au cea mai mare nevoie de ele, putem ajunge sa ne indeplinim tintele. Pana acum s-a pus foarte mult accentul pe niste obiective cantitative, nu calitative. De exemplu, s-a spus ca au fost formati 1.000 de oameni. Dar nu s-a uitat nimeni la impactul acestor formari.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.

Sursa foto: Antonio Guillem / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri